Eğitim Sistemine Mükemmel Bir Eleştiri

Richard Williams eğitim sistemini dava ettiği harika bir video yayınladı. Okulu yaratıcılığı ve özgünlüğü öldürmekle ve eğitimi kötüye kullanmakla suçlayan Richard muhteşem bir eleştiri yaparak öğrencilerin ileride fabrikada çalışmasına yönelik eğitildiğini söylüyor.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR

Dediği gibi Finlandiya'da eğitim sistemi böyle.Ama daha ilginci Finlandiya bir anda böyle olmadı.Atatürk'ün kitap listesinde olan hatta Askeri Liselerde okutulmasını zorunlu kıldığı Beyaz Zambaklar Ülkesinde diye bir kitap var.Finlandiya'nın gelişim sürecini anlatıyor.Düşünün ki Atatürk bunu yıllar öncesinde görmüş.Aslında ilk benimsenen eğitim şekli o.Bu yüzden bu yoldan sapanlara ayrıca teşekkür ediyoruz!!!

07.10.2016

Ülkemizde derslerde aşağılama ve şiddet öğrencileri okuldan soğutuyor ayrıca birsürü ders boş. Drama, satranç, astroloji gibi dersler işlenmiyor. Maalesef okullarda sanata önem verilmiyor ve sanat gibi şeylerle ilgili derslere başka branşı olan öğretmenler giriyor.

07.10.2016

sanat dersleri o kadarda önemli değil. mesela müzikde ne öğretebilirsin ki. müzik tarihi bildiğimiz tarih, nota ve değerleri temel matematik. enstruman yapımı, ensturmanların nasıl ses çıkardığı bunlarda fizik. yani anlıyacağın düzgün işlenen bi müzik dersinin matematik dersinden hiç bir farkı yok ensturman öğretmekde apayrı bi saçmalık. aynı sınıfda seviyeleri arasında uçurum olan öğrenciler olunca düşük seviyedeki çocukların özgüveni düşüyor ve müzikden soğuyorlar

09.10.2016

İmam hatipler kapatılsın

10.10.2016

Hayır yani İmam Hatipler kapatılsa eğitimde dünya birincisi olacağız sanki.Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya.

TÜM YORUMLARI OKU (32)