Eğitim Şart! Evlatlar Yeter ki Okusun: Eğitim Masrafları İçin Nelerden Vazgeçiyoruz?

Son yapılan araştırmalarda hayat pahalılığının yaşam standartlarına etkisi gözler önüne seriliyor. Okulların açılmasıyla isyan bayrağını çeken veliler eğitim masraflarını geçen yıla göre ortalama 3 kat artmasıyla yüzleştiler. Dışarıda yenilen yemekler de harcama kalemlerinde tasarrufa ilk kurban giden masraf oldu. Eğitime yapılan hiç bir masraf fazla olmazken, bütçeler sınırlı olunca masraflar gerçekten zorluyor.

Ipsos'un Antikriz Monitörü araştırmasında velilerin çocuklarının okul masrafları için diğer harcamalarını kıstığı görüldü.

Ipsos araştırmasını aktaran BloombergHT'nin haberine göre, velilerin yüzde 81’i okul harcamaları için en çok dışarıda ve dışarıdan yemek, giyim, mutfak harcamalarıyla, sinema, tiyatro gibi sosyal aktiviteler kısılırken, araştırmaya katılanların yüzde 43'ü mutfak harcamalarını kıstığını belirtti.

Çocuğu okula giden ebeveynlerin yüzde 70’i masrafların bütçelerini zorladığını belirtirken, yüzde 24’ü az zorlandığını söyledi. Okul masraflarının zorlamadığı veli oranı yüzde 6'da kaldı.

Okul masraflarının zorladığı ebeveynlerin yüzde 67’si okul harcamalarını kıstığını söylerken, yüzde 37’si de kırtasiye giderlerini ucuza kaçarak ya da geçen yıldan kalan malzemeleri kullanarak azalttı.

Ebeveynlerin yüzde 36’sı çocuklarına önceki seneden kalan okul kıyafetlerini giydirirken, dört veliden biri yemek harcamalarını da evden beslenme hazırlayarak çocukların yanına vererek çözdü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Erdoğan Tasarruf Demişti: Bütçeye Binlerce Araç Eklendi! Eğitim Bütçesi Yine Küçülürken, Diyanet, Uzay'ı Aştı
Okullar Açılıyor! Peki Okul Alışverişi ve Ücretleri İçin Kredi Çekilir mi? Koşulları Neler?
Eğitim Hayatının Tamamı Özel Okullarda Geçerse İş Hayatında Ne Kadar Sürede Kâra Geçeriz?
Eğitim Masrafları Mini Mini Birlerin Boyunu Aşıyor: Okullar Açılırken Harcamalar İki Katına Çıktı Bel Büküyor!

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
19.10.2022

Bizim ufaklık 1'e başladı. Sırf okul kıyafeti neredeyse 2000 lirayı buldu. Diğer harcamalarla beraber okulun ilk ayı temiz 5 bin harcadık. Tamam yaşadığımız muhit güzel bir muhit ama burası da sade bir devlet okulu. Hem asgari ücretle çalışıp hem de 2-3 çocuk okutanlar ne yapsın...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ