Eğitim Nasıl Olmalı Sorusunun Cevabını Veren Japon Öğrenciler

Örnek alınması gereken ülkelerin belki de en başında gelmesi gereken ülke Japonya'dır. Okyanusun ortasında adalardan oluşan bir ülke olan Japonya, yaşadığı doğal afetlerle de ayakta kalmasını en iyi bilen ülkelerden birisi. 2. Dünya Savaşında topraklarına düşen atom bombalarından, bugün teknolojiye yön vermesine... Birçok alanda başarılı işler ortaya koyan ülkenin eğitim sisteminde de örnek alınması gerekiyor...

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
16.03.2017

olay "temizlik" olgusundan ziyade alçak gönüllü ve komplekssiz birey yetiştirmek aslında... o işleri yapanlara saygı duymaları, normal olduğunu görüp kendilerinden aşağıda olmadıklarını bilmeleri var işin içinde.. detaylı ve sistematik ilerliyor adamlar..

16.03.2017

Japonya yı bura da tebrik edip, ne kadar da doğru yapıyor diyenler, Türkiye de çocuklarına okulda böyle bir şey yaptırsalar, ertesi gün okulu basarlar. '' Benim çocuğuma iş mi yaptırıyorsunuz, temizlikçi mi o? sizin maaşlarınızı biz ödüyoruz, bizim vergilerimizle yaşıyorsunuz, kendiniz temizleyin'' diye söylemleri ve daha fazlasını duyarısınız. Bu eğitim önce evde başlar. Önce ailelerin o bilinçte olması gerek. Yatağını düzeltemeyen, oyuncaklarını toplmayan, yediği tabağı bile kaldırmayan çocuk ve aile bu sistemde biraz zorlanabilir. Zorlanmalılar, zorunlu ve sorumlu olmalılar.

15.03.2017

Japonların toplum bilinci, kendisi için değil ülkesi için çalışma prensibi, disiplini, haklara saygısı, medeniyeti buradan geliyor. Bizim şişirilmiş küçük prens ve prenseslerimiz ise "Biri sana bir vurursa sen ona on vur, sınıfta en önde otur, başkasının çöpünü sen niye atacaksın vs." motiveleriyle bencil, duyarsız, tembel ve sorumsuz olarak yetişip hayatına böyle devam ediyor.

15.03.2017

Aileleri sayesinde saygısız hayata sadece eğlenmek için gelmiş gençler yetişiyor gördüğüm bu bir işi yapmaya geldiği zaman da kaçacak yer arıyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (20)