Eğitim Boykotuna Katılan 37 Öğrenciye Soruşturma

Trabzon’da, ‘Laik ve bilimsel eğitim boykotu kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan aralarında eğitimcilerin bulunduğu 11 kişi ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ na muhalefet, 37 üniversite öğrencisi hakkında ise ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), Eğitim Sen üyeleri ile çok sayıda üniversite öğrencisinin katılımıyla 13 Şubat’ta bir günlük ‘Laik ve bilimsel eğitim’ boykotu kapsamında Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Trabzon’da da protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşün ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkan Muhammet İkinci’nin de bulunduğu 11 kişi, 2911 sayılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ na muhalefet, 37 üniversite öğrencisi ise ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

‘Asla geri adım atmayacağız’

Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkan Muhammet İkinci suçlamaları kabul etmedikleri belirterek, “Anayasada, tüm yurttaşların önceden izin almaksızın barışçıl bir şekilde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı vardır. Bilimsel ve laik eğitimi savunmamızdan ve demokratik bir Türkiye mücadelemizden asla geri adım atmayacağız” dedi.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!