Kumru Öğretmen'in Hayatı Karardı: Uyurken Yandaki Kaçak İnşaattan Üzerinize Beton Dökülür ve Felç Kalırsanız Cezası 52.500 TL.

Trafikte terör estiren hafriyat kamyonları ve beton mikserleri onlarca kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Betonun terörü artık evlerimize hatta odalarımıza kadar girdi. Hakkari'de yatağında uyuyan öğretmen Kumru Konak'ın üzerine ıslak beton döküldü. 37 yaşındaki öğretmen felç geçirdiği için yatağa bağımlı hale geldi. Öğretmenin hayatını karartan sorumlulardan 4'ü ise sadece para cezasına çarptırıldı. 

Hakkâri’de görev yapan öğretmen Kumru Konak (37), dört yıl önce evinde uyurken, bitişikte kaçak bir inşaat sırasında dökülen ıslak betonun altında kaldı.

İnşaat mühendisi Mehmet Salih Şen, inşaatın kaçak olduğunu kabul etti. Yüksekova 2. Asliye Hukuk Ceza Mahkemesi’nde ‘bilinçli taksirle yaralama’ suçundan dava açıldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, iddianamede, beton dökümü sırasında kanunlara aykırı olarak iki bina arasında boşluk bırakılmadığı da ifade edildi.

Karartılan hayatın bedeli para üzerinden biçildi...

Son duruşma 9 Mayıs’ta görüldü. Mustafa Kütükçüoğlu, Nevzat Dalar ve Mehmet Salih Şen’e 14 bin 500’er, bina sahibi Aydın Yalçın’a 9 bin TL para cezası verildi.

Konak Ailesi’nin avukatı Harika Karataş 'Bir insanın ömrünün bir makineye bağlı olmasının bedeli 14 bin TL’ymiş!' dedi.

Karataş yaptığı açıklamada ayrıca 'Bu, yaşam hakkına saygının olmadığını gösteriyor. Hukuk bir hayatın yok olup gitmesine seyirci kalıyor' ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Talihsiz olay, 8 Haziran 2014’te, Konak’ın oturduğu apartmanın bitişiğinde kaçak olarak yükselen inşaatta beton dökümü sırasında yaşanmıştı. Döküm nedeniyle Konak’ın uyuduğu dairenin duvarı çöktü. Islak beton, üzerine döküldüğü öğretmeni yatağa mahkûm etmişti.

Adli yardım isteği mahkeme tarafından reddedilmişti...

Konak Ailesi yedi sanığa 2 milyon TL manevi tazminat davası açtı. 80 bin TL’lik harç ücretini aile bulamadı, adli yardım istedi. Yüksekova 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 14 Şubat 2017’de bu isteği reddetti. Gerekçe olarak, ağabey Ali Ekber Konak’ın 3 bin TL’lik aylık alması, ikinci itiraza Kumru Konak’ın malulen emekli olması nedeniyle ve aylık gelirinin olması gösterildi. Oysa Konak, SGK kayıtlarında çalışır görünüyordu ve maaş almıyordu. Bağış kampanyası ile Almanya’ya tedaviyle gönderilen Konak, para bitince tedavi merkezinden ayrılmak zorunda kaldı ve Almanya’daki kardeşinin evine yerleşti. Tedavisi orada devam ediyor.

Popüler İçerikler

AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
17.05.2018

Bu ve buna benzer haberleri okuyanlar bu kadıncağız için üzülüp geçecek ve 2 dakika sonra kendini "sevdiğin renge göre sana sevgilini söylüyoruz" testini çözerken bulacak. Birgün bu tip haberlerin konusu olmamız o kadar mümkün ki bu ülkede. Bu ülkede insan hayatının bir değeri yok. Mikro ölçekte de yok, makro ölçekte de yok. Kimileri kader diyordur belki. Kardeşim bizim neden kaderimiz böyle de gelişmiş ülke vatandaşlarının ki değil? Lanetli kullar mıyız biz? Gene siyasete bağlayacağım ama konu vallahi de billahi de siyasi. Tepedeki anayasayı takmazsa alttaki de yönetmeliği takmaz gider kaçak beton döker. Hiçbir kurum, kurul çalışmaz, her şey tek bir kişinin ağzından çıkan söze göre belirlenirse denetimsizlik bu boyutlara ulaşır işte.

Bu ülkede ölmeden, yaralanmadan, tacize ve tecavüze uğramadan belli bir yaşa gelmeyi başarabilen insanlarımıza madalya vermek gerekiyor. Çünkü bu ülke şartlarında, bu yaşama koşullarında bunu yapabilmek çok büyük yetenek. Tesadüfen yaşıyoruz..

17.05.2018

Devlet ve hukuk sistemimiz boyle konularda neden hep suclulardan yana bu duzen ne zaman degisecek. Parasi olmayan, zengin ve guclu olmayan dava acamayacak mi dava kazanamayacak mi hakkini alamayacak mi?

TÜM YORUMLARI OKU (22)