Eğer Güçlü Bir Koku Alma Duyusuna Sahipseniz Harika Bir Cinsel Hayata Sahip Olabilirsiniz!

Güçlü bir koku alma duyusuna mı sahipsiniz? Yeni bir araştırmaya göre, koku alma duyusu gelişmiş insanlar, seks sırasında diğer insanlara göre daha fazla keyif alıyor. Yine güçlü bir koku alma duyusuna sahip kadınlar, seks esnasında daha fazla orgazm oluyor. 

Seks hayatınızdan memnun değil misiniz? Belki de burnunuz iyi koku almıyordur. Ama üzülmeyin, sizin için bazı ipuçlarımız var!

Eğer her zaman mutfaktan gelen akşam yemeği kokusunu ilk siz alıyorsanız, yeni bir araştırmaya göre; daha iyi bir seks hayatına sahip olabilme şansınız daha yüksek.

Archives of Sexual Behavior Dergisi'nde yayımlanan bu araştırmada,  araştırmacılardan oluşan bir ekip, koku alma duyusu gelişmiş insanların, seks deneyimleri sırasında daha fazla keyif aldıklarını bildirdi.

Bu durum özellikle, üstün koku alma duyusuna sahip kadınlar için geçerli.

Üstün koku alma yeteneğine sahip kadınların, cinsel ilişki sırasında daha fazla orgazm olduğu da tespit edildi.

Araştırmacılar çalışmalarını yürütürken, koku duyularını ölçmek için, 18 ila 36 yaş arasındaki 42 kadına ve 28 erkeğe Sniffin’ Sticks adı verilen üç aşamalı koku testini uyguladılar.

Daha sonra katılımcılara, cinsel hayatları ile ilgili sorular içeren bir anket yapıldı. Ankette katılımcıların cinsel istekleri, cinsel ilişkiye girme sıklıkları, orgazm sıklıkları ve cinsel ilişkiden aldıkları keyifle ilgili sorular yer alıyordu.

Araştırmacılar testler sonucunda, koku alma duyusu gelişmiş kişilerin, diğerlerine göre cinsel ilişkiden daha fazla keyif aldığını tespit etti.

Bu arada, insanların koku alma yeteneği ile cinsel istekleri arasında herhangi bir bağlantı yoktu.

Araştırmacılar her ne kadar, güçlü koku alma duyusunun, neden daha iyi bir cinsel deneyim yaşanmasına sebep olduğunu açıklayamasalar da bu konuda bir varsayıma sahipler.

Araştırmacılar, 'Vajinal sıvılar, sperm ve ter gibi vücut kokularının algılanmasının, cinsel deneyimi zenginleştirdiğini' belirtiyor.

Koku alma yetenekleri bir yana, eğer seks hayatınızdan memnun değilseniz; yapabileceğiniz pek çok şey var.

İşe biraz heyecan katarak başlayabilirsiniz. Geleneksel misyoner ve cowgirl dışında yeni seks pozisyonları deneyebilirsiniz.

Bir de unutmadan; prostat masajı, erkek G-noktasını uyarmak için harika bir yöntem.

Partneriniz ve kendiniz için yeni şeyler denemekten kaçınmayın!

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’ne Çeyrek Finalde Veda Etti: Olympiakos Yarı Finale Yükseldi
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu