Ege Üniversitesi'ndeki Taciz İddiaları Savcılığa Taşındı: 'Okuldan Ümidimizi Kestik'

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki taciz iddialarına ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Öğrenciler “Okuldan ümidimizi kestik” diyerek fakülte bünyesindeki taciz soruşturmasını savcılığa taşıdı. Mağdur öğrenciler polise ve savcılığa ifade vererek yaşadıklarını anlattı.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden bir grup öğrenci, hocaları Prof. Dr. Z.A.B.’nin sözlü ve fiili tacizlerine maruz kaldıklarını belirterek 2019’un aralık ayında okul yönetimine başvurmuştu. 

Kurulan soruşturma komisyonu da iddiaları araştırmaya başlamıştı. Aradan aylar geçmesine rağmen bir neticeye varılamayınca öğrenciler sosyal medyadan duruma isyan etmiş ardından da suçlanan profesörün de üyesi olduğu İzmir Diş Hekimleri Odası’na başvurarak şikâyetçi olmuştu.

Savcılık devrede

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, taciz iddialarının okul yönetimine bildirilmesinden tam bir yıl sonra öğrenciler geçen hafta savcılığa başvurarak şikâyetçi oldu. 

Okuldaki soruşturma dosyası savcılığa gönderildi. İfadesi alınan öğrenciler yaşadıklarını bu kez polise anlattı. Tacizin yaşandığı belirtilen dönemde son sınıf öğrencisi olan ve şimdi diş hekimi olarak görev yapan mağdurlardan bazıları Prof. Dr. Z.A.B.’ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından ‘cinsel içerikli videolara’ yapılmış beğenilere dair ekran görüntülerini de dosyaya sundu.

"Adaletin gerekeni yapacağına inanıyoruz"

Şikâyetçi öğrencilerden biri şunları anlattı:

 'Artık okuldaki soruşturmadan bir netice alamayacağımızı gördük. Bir yıldır bir adım ileri gidilemedi. Hatta hakkımda ‘Ders geçmek için iftira atıyorlar’ diye bir söylenti bile çıkarıldı. Şimdi okulumuz da bitti. Okul geçmek gibi bir kaygımız zaten yoktu. Sürecin takipçisi olacağız. Okulumuzun adının böyle olaylarla gündeme gelmesini istemezdik. Ama maalesef oldu. Öyle bir kişinin bir okulda görev yapmasını ve öğrenci yetiştirmesini istemiyoruz. Okulumuz bir şey yapmadı ama adaletin gerekeni yapacağına inanıyoruz.'

"Sürecin takipçisiyiz"

Bir başka şikâyetçi ise şunları anlattı: 

'İfadeye birkaç arkadaşımla birlikte gittik. Başımızdan geçenleri anlattık. Mezun olduktan sonra başka şehirde yaşayan arkadaşlarımız da sürece dahil oldu. Okuldaki soruşturma süreci artık çok uzamıştı. Zaten bir ilerleme de sağlanamadı. Dekan hoca da çok gayret etmişti. Okuldaki soruşturmadan zaten ümidimizi kestik. Biz oradan bir destek göreceğimize güveniyorduk. Ama herkes topu birbirine atıyordu. Sakız gibi uzattılar. İfade verirken bile çok rahatsız edici tavırlarla karşılaştık. Biz başımızdan geçenleri anlatırken bizi dinleyen hocalardan bazıları ‘Sen bu durumda cinsel bir arzu hissettin mi?’ gibi saçma sapan sorular sordular. Ailelerinden çekinen arkadaşlar oluyordu. Ama artık başvurduk, sürecin nasıl olacağını takip edeceğiz.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Doktor Çiftin 'Korona' Tartışması Karakolda Bitti: 'Ben Pozitif Oldum, Sen de Olacaksın' Diyerek Yüzüme Tükürdü'
Gaziantep'te Yoğun Bakım Servisinde Patlama: Can Kaybı 9'a Yükseldi
Polis Aracı Kullandığı Görüntüleri Paylaşan İranlı Fenomen Tepki Çekti: Sorumlu Polis Açığa Alındı

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
19.12.2020

Daha dün video görüntüleri de olan ufurukcu hoca görünümlü sapığı hiçbir ceza cekmeden yolladilar, bu elemana hiçbir şey yapmazlar. başka ülkenin sapığı bile olsan gel burada yaşa nasıl olsa ceza yok. suçlular için cennet Türkiye

19.12.2020

Üfürükçü hocaya kadınlar rızalarıyla gidip bir yerlerini açıyorlar. Ortada taciz yok ki 🤷🏾‍♀️. Ama bunda taciz var, kadınların rızası yok.

Pasif Kullanıcı
19.12.2020

Ortada bir taciz var ama sizin yaptığınız yorumlara bakın.Parti ayrımı yapıp birbirinizle sidik yarıştırma derdindesiniz..

19.12.2020

Zaten ortada adli bir suç var bir yıl beklenmeden okula bildiriildiği anda savcılığa da bildirilmeliydi neyse geç olsun da güç olmasın.

TÜM YORUMLARI OKU (15)