Boyoz: İzmir' in yöresel yemeği olan boyoz, kahvaltıların vazgeçilmezidir. Yanında yumurta ile tüketilen boyozu başka illerde bulmak pek de mümkün değildir. Mayasız hamurdan yapılan boyoz, güne güzel başlamak için ideal bir lezzettir.
Gevrek: İzmir dışındaki illerde simit olarak bilinir. İzmir 'de gevreği simitten ayıran en önemli özellik pişirme tekniğidir. Gevrek, normal simitten daha uzun süre fırında kalarak kıtırlaşır.
Kumru: Ülkenin her yerinde yenilebilme imkanı olsa da asıl yenilmesi gereken yer İzmir' dir. Özel susamlı kumru ekmeği ile yapılır.
Kabak Çiçeği Dolması: Ege ve Akdeniz yöresine ait olan kabak çiçeği dolması, diğer dolmalardan farklı olarak kabak çiçeğinden yapılır. Hafifliği ve lezzetiği ile İzmirlilerin ilgisini çekmektedir.
Şevketi Bostan: İzmir dışında başka bir yerde adını pek de duyurmayan bir başka lezzettir. İzmir' in yöresel bir otu olan bu yemek zeytinyağlı, etli her şekilde yapılabilmektedir.
Karışık Ot Kavurması: Sağlıklı otların birleştirilmesiyle oluşan bu yemek kavrularak yapılır. Hem lezzeti hemde hafifliği ile sofrada olmazsa olmazlardandır.
İzmir Köfte: Patates ile kıymanın bir araya gelmesiyle oluşan İzmir köfte, bildiğimiz köftelerden farklı şekilde yapılır.
İzmir Usülü Kokoreç: Bir diğer sokak lezzetlerinden olan kokoreç İzmir' de farklı şekilde hazırlanır. Sadece baharat koyularak ince ince kıyılmadan servis edilir.
Çöp Şiş: İzmir Selçuk ilçesine ait olan çöp şiş gelen turistlerin ilgisini oldukça çekmektedir.
Nohutlu Börek: Boyozdan sonra kahvaltı için vazgeçilmez bir alternatif olan nohutlu börek lezzeti ile fark yaratır.