Ege'de Göçmen Tekneleri Battı: 20'si Çocuk 44 Kişi Öldü

Aydın’ın Didim ilçesinden yola çıkan ve Yunanistan’ın Farmakonisi ve Kalolimnos adalarına ulaşmaya çalışan göçmen botları kötü hava koşulları nedeniyle battı. 

Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından doğrulanan verilere göre 20’si çocuk 44 göçmen yaşamını yitirdi.

Büyük kısmı Suriye ve Irak'taki savaşlardan kaçanlardan oluşan göçmenler, Türkiye'den kaçak yollarla Yunanistan'a, oradan da diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine giderek iltica başvurusu yapmaya çalışıyor.

Uluslararası Göç Örgütü 2015’te Akdeniz ve Ege’yi geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybeden göçmen sayısının 3 bin 770 olduğunu açıkladı.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
22.01.2016

Bazen kızıyordum kaçıyorlar diye ama yeni anladım bu adamların başka çaresi yok , çünkü onları hak ettikleri refaha ulaştıracak , yanlarında savaşacakları bir liderleri yok . Kimin yanında yer alsınlar ? Kendi halkına bomba atan Esad'ın mı ? , kafa kesen IŞİD'in mi ? Yoksa diğer mezhepçi canavar sürüsünün mü ? Osmanlı'nın zamanında yönettiği bütün topraklarda sefalet var en iyisi biziz çünkü çok özel bir insan liderlik etmiş zamanında . Halka yıllarca okuma yazma öğretmekten aciz , onları sadece vergi makinası olarak gören böyle bir devlet yüz yıllarca yönetirse işte böyle zalim politikacıları seçen , emperyalistlerin oyuncağı olmuş cahil bir halk yaratırsınız .

22.01.2016

denizler mezar oluyor minik bedenlere, çaresiz insanlara. buna sebep olanların vicdanları, nasıl izin veriyor başlarını yastıklarına koymaya anlamıyorum. vicdan mı dedim ben, pardon!

22.01.2016

bu insanların vebali iç savaşı çıkaran meshepçilerdedir.

TÜM YORUMLARI OKU (9)