Edgar Davids’ten Xabi Alonso’ya: Ön Libero Pozisyonunda Takımlarının Adeta Bel Kemiği Olan 11 Oyuncu

Orta sahada her zaman ofansif futbolcular daha çok dikkat çeker ama defansif orta sahalar da futbolda oldukça önemlidir. Orta saha ve defans arasında ki bağı kuran ön liberolar takımlarının adeta yapı direkleridir. Futbol tarihine gerek sert savunmalarıyla gerek oyun kurma yetenekleriyle damga vurmuş birçok ön libero var.

İşte o ön liberoların 11 tanesi...

11. Yaya Toure

Abisi stoper Kolo Toure gibi savunmada oldukça başarılı olan oyuncu, abisinin aksine ön libero olmayı tercih etti. Manchester City’nin Arap iş adamlarına devrinden sonra ilk transferlerinden biri olan Toure, yıllarca kendi mevkisinin en iyi futbolculardan biri oldu.

10. Roy Keane

Baskılı ve hırslı oyun tarzı ile tanınan oyuncu bu tavrı sayesinde 1997'den 2005'e kadar Manchester United'ın kaptanlığını yaptı. Hırçın yapısıyla rakip oyuncuları oldukça strese sokan bir futbolcuydu.

9. Gennaro Gattuso

Milan'ın efsanesi inanılmaz bir ön liberoydu. Sahada adeta bir komutan suretine bürünüyordu futbol oynarken. Aynı zamanda hırçın bir kişiliği vardı. Kolay sinirlenir ve hakeme çok itiraz ederdi ama bunu yaparken kural dışı hareketlerde fazla bulunmamaya özen gösterirdi.

8. Claude Makélélé

Real Madrid, Chelsea ve PSG gibi üst düzey takımlarda görev yapan oyuncu oyun kurma ve top kapmakta zamanının en iyilerindendi. Özellikle Chelsea döneminde çok üst düzey bir futbol oynuyordu.

7. Sergio Busquets

Barcelona'nın vazgeçilmez ön liberosu defansif anlamda çok başarılı bir futbolcu. Yıllardır takımında yerini kimseye kaptırmayan oyuncu, istikrarlı futboluyla da adından söz ettiriyor.

6. Daniele De Rossi

Francesco Totti ile birlikte futbolda sadakat nedir sorusunun cevabı olan oyuncu, Roma'da yıllarca bir ön liberonun yapması gereken ne varsa yaptı.

5. Marcel Desailly

Gana asıllı Fransız oyuncu, hem stoper hem de ön liberoda mükemmel oynuyordu. Chelsea ve Milan formaları giyen oyuncu kendisinden sonra gelecek yeni ön liberolara örnek oldu.

4. Edgar Davids

Rastalı saçları ve özel gözlükleri ile tanınan Hollandalı futbolcu, ön libero ve merkez orta sahada döneminin en ses getiren futbolcularındandı.

Ancak gözlük takma sebebi moda anlayışı olduğundan değil glokom hastalığı olduğu için takmak zorunda olmasındandır.

3. Andrea Pirlo

Bu sezon Juventus teknik direktörü olarak başarısız bir performans gösteriyor olsa da futbol kariyeri oldukça etkileyiciydi. Ön libero olarak defansif anlamda çok iyi olmamasına rağmen mükemmele yakın oyun kurma becerisini kullanarak takımını adeta futbolcuyken bile yönetiyordu. Frikik golleri de muazzamdı.

Fatih Terim'in Milan'dan gönderilmesindeki İtalyan lobisinin başında o olduğu söylenir. 😬

2. Xabi Alonso

Liverpool, Bayer Münih ve Real Madrid gibi dünya devlerinde görev alan futbolcu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi ön liberolarında ikinci sırada olmayı hak ediyor. Özellikle oyun kurma beceresinin inanılmaz seviyede olması onu yıllarca büyük takımların gözdesi yaptı.

1. Patrick Vieira

Listenin tepesinde Inter, Juventus, Arsenal, Milan ve Manchester City gibi dev kulüplerde gezerek geçiren Patrick Vieira var. 1.92 cm boyu ile fiziksel olarak adeta tank gibi bir ön libero olan oyuncu, kariyerinin zirvesine Arsenal'de oynarken ulaştı. Defansif anlamda kusursuz bir performans gösteriyordu.

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
AK Partili Mücahit Birinci’den Şebnem Bursalı’ya Sert Tepki: “Partiden Defolup Gitsin”
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
YORUMLAR
13.05.2021

Matthaus, Rijkaard, Deschamps, Graeme Souness, Redondo, Pirlo gibi büyük abileri haksızlık olmuş sanki

13.05.2021

Ön libero mevki Beckenbauer ile başlar..

13.05.2021

Marcos Senna da yazılabilir

TÜM YORUMLARI OKU (4)