Edebiyat Dünyası Hakkında Daha Önce Muhtemelen Duymadığınız 15 Şaşırtıcı Bilgi

Bazılarını duymuş da olabilirsiniz ama gerçekten edebiyat dünyası hakkında çok ilginç bilgiler derledik.  

Kaynak: sadeceedebiyat

1. Ünlü İngiliz roman yazarı Virginia Woolf, romanlarının çoğunu ayakta yazardı.

2. Mustafa Kemal, çok kitap okuyan biriydi. Yüzlerce kitabı vardı. Ancak en sevdiği kitap, Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu adlı romanıydı.

Öyle ki, kitabı sürekli yanında taşırdı ve zaman zaman rastgele bir sayfa açıp okurdu.

3. Hüseyin Rahmi Gürpınar temizlik hastasıydı. Mikrop kaparım korkusuyla eldivenleri olmadan sokağa çıkmaz, dört mevsim eldivenle dolaşırdı.

Ayrıca örgü örmeyi çok seven Gürpınar, Avrupa’dan model bile getirtirdi...

*Görselde, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nde yazarın kendi elleriyle ördüğü örnekleri görüyorsunuz.

4. Victor Hugo, kendi evinin duvarına işerken, bir başkası tarafından "Aşağılık ihtiyar ne yaptığını sanıyorsun? Orası Victor Hugo'nun bahçe duvarı." denilerek uyarılmıştır.

Bir röportajında bu an için, şimdiye kadar aldığım en iyi iltifat budur, şeklinde bahsetmiştir.

5. Fakir bir aileden gelen Yabancı'nın yazarı Albert Camus, ayakkabısı eskimesin diye kaleci olmuştur.

Usta yazar daha sonra yalnız futbol için değil hayatın kendisi için de geçerli olan şu muazzam saptamayı yapmıştır: “Top hiçbir zaman beklediğin yerden gelmiyor!”

6. Jonathan Swift tarafından kaleme alınan Gulliver’in Gezileri kitabında Mars uydularının büyüklüğü ve dönüş hızları ile ilgili bilgiler gökbilimcilerden yüz yıl kadar önce tasvir edilmiştir.

7. John Steinbeck’in köpeği, dünyaca ünlü roman Fareler ve İnsanlar’ın orijinal taslağını yemiştir...

8. Ersin Tezcan tarafından 1997'de yazılan ''E'siz Potkal'' isimli kitapta hiç "e" harfi kullanılmamıştır. Daha ilginci ise kitabı 1997'de ''E Yayınları'' basmıştır.

9. Gabriel García Márquez, kült romanı Yüzyıllık Yalnızlık’ın film olarak uyarlanmasına izin vermemiştir.

10. Louis Aragon'un ''dünyanın en güzel aşk hikayesi'' dediği Cemile'nin yazarı ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un kağıda alerjisi vardı.

11. Günde yaklaşık 50 fincan kahve içtiği söylenen Balzac, kahve yapacak birisi olmadığında kahve çekirdeklerini çiğnerdi.

12. Tolstoy’un 13 çocuğu vardı. 48 yıllık evliliğinin ardından karısına “Benim yaşımdaki insanların sıkça yaptıkları bir şeyi yapıyorum. Son günlerimi tek başıma ve sükunet içinde geçirebilmek için dünyadan vazgeçiyorum.” yazan bir not bırakarak evi terk ettiğinde 82 yaşındaydı.

13. Büyük büyük amcası Napolyon olan Marie Bonaparte, Sigmund Freud'un Nazi Almanyası'ndan kaçmasına katkıda bulunmuştur.

Sigmund Freud, Prenses Bonaparte'e yazdığı mektubunda şöyle demiştir: 'Kişi, yaşamın anlamını veya değerini sorguladığı an, hastadır.'

14. Jack London beş yaşında içkiye başladı. O kadar çok içiyordu ki, bu yüzden başına sayısız kaza geldi. Bir seferinde Oakland Rıhtımı’nda tökezleyerek denize düştü ve kendini San Francisco Körfezi’nde buldu.

15. Victor Hugo, 14 yaşındayken bir parça ekmek çaldığı için altı ay hapis yatmıştır.

“14 yaşımdayken karnımı doyurmak için bir parça ekmek çaldığımda beni zindana attılar ve orada tam 6 ay bedava ekmek verdiler. Hayatın adaleti budur.”

Popüler İçerikler

Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR
21.10.2018

Güzel içerik bende aklıma gelen bir kaç tane eklim. Dostoyevski’nin kumar alışkanlığı ve borçlarını ödeyebilmek için bir çok kitabını alelacele yazması. Nietzsche, Rilke ve Freud'un aynı kadına aşık olması Salome'ye. Nietzsche ağlıyorsa Salome’nin suçu ne :)) yerli yazar şairlerimiz Edip Cansever, Cemal Süreya ve Turgut Uyar'ın; Tomris Tamer'e aşık olması. Mark Twain'in geceleri uyuyamayıp gündüzleri herhangi bir yerde uyuya kalması.

21.10.2018

#15 Hayatın adaleti budur! gülümsetti

21.10.2018

Nazim Hikmet-Yahya Kemal olayi favorim. "Hocam olarak girdiginiz bu eve babam olarak giremezsiniz"

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ