Bazılarını duymuş da olabilirsiniz ama gerçekten edebiyat dünyası hakkında çok ilginç bilgiler derledik.
Kaynak: sadeceedebiyat
Bazılarını duymuş da olabilirsiniz ama gerçekten edebiyat dünyası hakkında çok ilginç bilgiler derledik.
Kaynak: sadeceedebiyat
Öyle ki, kitabı sürekli yanında taşırdı ve zaman zaman rastgele bir sayfa açıp okurdu.
Ayrıca örgü örmeyi çok seven Gürpınar, Avrupa’dan model bile getirtirdi...
*Görselde, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nde yazarın kendi elleriyle ördüğü örnekleri görüyorsunuz.
Bir röportajında bu an için, şimdiye kadar aldığım en iyi iltifat budur, şeklinde bahsetmiştir.
Usta yazar daha sonra yalnız futbol için değil hayatın kendisi için de geçerli olan şu muazzam saptamayı yapmıştır: “Top hiçbir zaman beklediğin yerden gelmiyor!”
Sigmund Freud, Prenses Bonaparte'e yazdığı mektubunda şöyle demiştir: 'Kişi, yaşamın anlamını veya değerini sorguladığı an, hastadır.'
“14 yaşımdayken karnımı doyurmak için bir parça ekmek çaldığımda beni zindana attılar ve orada tam 6 ay bedava ekmek verdiler. Hayatın adaleti budur.”
Güzel içerik bende aklıma gelen bir kaç tane eklim. Dostoyevski’nin kumar alışkanlığı ve borçlarını ödeyebilmek için bir çok kitabını alelacele yazması. Nietzsche, Rilke ve Freud'un aynı kadına aşık olması Salome'ye. Nietzsche ağlıyorsa Salome’nin suçu ne :)) yerli yazar şairlerimiz Edip Cansever, Cemal Süreya ve Turgut Uyar'ın; Tomris Tamer'e aşık olması. Mark Twain'in geceleri uyuyamayıp gündüzleri herhangi bir yerde uyuya kalması.
#15 Hayatın adaleti budur! gülümsetti
Nazim Hikmet-Yahya Kemal olayi favorim. "Hocam olarak girdiginiz bu eve babam olarak giremezsiniz"