Eda Taşpınar Gibi Olayım Derken Haşlanmayın: Güneşlenirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evde oturup patatese dönüştüğünüz günler geride kaldı, yaz geldi! Artık, pamuk prenses gibi olan cildinizi bu fosforlu beyazlıktan kurtarma zamanı. Yaz ikonu Eda Taşpınar'ın bronzluğuna ulaşmaya çalışırken kızarmış ekmeğe dönmemek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını sıraladık.

1. Güneşle buluşma saati önemli.

Güneş de tıpkı su ve besinler gibi olmazsa olmazımız. Güneş ışınlarının aynı zamanda olumlu ruh halini desteklediği de bilinir. Tüm bu faydalarının yanında, günün yanlış saatlerinde güneşe çıkmak cildiniz için büyük bir tehlike.

2. Öğle güneşinden kaçınmalısınız.

Güneş ışınlarının çok dik geldiği saat 11.00-15.00 arası güneşe çıkmak, beyninizin haşlanmasına davetiye çıkarabilir. Aman diyelim!

3. Hızlı bronzlaşmak için babaanne karışımlarından uzak durmalı.

Hızlı bronzlaşmak için kakao yağı, kola, zeytinyağı gibi ürünler kullanarak salataya dönen kişilerde; sonraki yıllarda ciltlerinin erken yaşlanması, kalıcı lekelenmeler ve hatta deri kanseri riskini artabilir. Karışım sebepli kötü koku da cabası!

4. Doğru güneş koruyucuları seçin.

Marketlerden veya kozmetik mağazalarından güneş koruyucu ürün alırken çok dikkatli olmak gerek. Alacağınız ürünü mutlaka önceden araştırın! Veya bir bilene danışarak eczanelerden de alışveriş yapabilirsiniz. Çoğumuz renkli, kokulu ve civcivli ürünleri tercih etmeye yöneliriz ancak renksiz, kokusuz ve parfümsüz ürünler vücutta alerjik reaksiyonlara yol açmaması açısından daha güvenilir.

5. Güneş sonrası bakımını aman ihmal etmeyin!

Cildiniz güneşlenirken su kaybedip buruş buruş olmaya meyledebilir. Toparlanmak ve ferahlamak için güneş sonrası bakım ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

6. Sağlıklı bronzluğu tavşanlara sorduk!

Havuçta bulunan karoten, melanositlerin çoğalmasını hızlandırır. Güneşlenirken havuç yemek ya da havuç suyu içmek, ışıltılı bir şekilde bronzlaşmaya yardımcı olabilir. Tavşanların bir bildiği varmış!

7. Bol su ve taze meyve sebze!

Güneşin zararlı etkilerini mümkün olduğunca uzak tutabilmek için özellikle yaz aylarında taze meyve ve sebzeler tüketmek ve bol bol su içmeyi ihmal etmemek çok önemli. Güneşlenirken yanınızdan su şişenizi eksik etmeyin!

8. Yangın var! Güneş yanıklarına doğru müdahale çok önemli

Güneş yanıklarında yanan bölgeye yoğurt ya da diş macunu sürmek gibi, artık babaannelerimizin bile uygulamadığı yöntemlere başvurulabiliyor. Doğru bilinen bir başka yanlış davranış da, yanan yere doğrudan buz kompresi yapmak. Doğrudan buz koymak, yanığı artıracağı için buzu bir havluya sararak uygulamak veya yanığa su uygulamak daha doğru. Haşlandığınızı hissettiğiniz anda bir gölgeye kaçıp istirahat edin.

Meğer Yıllarca Kandırılmışız: Herkesin İnandığı Ancak Gerçeklik Payı Bulunmayan Şehir Efsaneleri
Meğer Ne Kadar da Kolaymış: Bu Yöntemlerle Ağlayan Bebeğinizi Kolayca Sakinleştirebilirsiniz
Adınız Cafer, Boyunuz 1.10 Değilse Denemeyin: Farklı Ülkelerde Yaptığınızda Dayak Garantili El Hareketleri

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı