İlaç firmalarının ise istediği zammı alamadığı için piyasaya ilaç sürmemeyi tercih ettiğini belirten Özcan; hormon ilaçları, antidepresanlar, tansiyon, kanser ve diyabet ilaçlarını bulmakta zorluk çektiklerini vurguladı. Özcan, şöyle konuştu:
“İlaç kuru şu an 7-8 Avro olarak hesaplanıyor. Ancak gerçek ve yaşadığımız kur 17-18 bandını geçti. İlaç şirketleri maliyetlerini karşılayamadığı için devlet ile karşı karşıya geliyor. Ülkemizin ilaç fiyat politikası nedeniyle yeni üretilen ilaç bileşenlerinin de çok büyük bir bölümü Türkiye’ye girmiyor. Çünkü firmalar istedikleri ödemeyi alamıyor. Avrupa’da sattığı 100 Avroluk ürünü ‘Türkiye’de 10 avroya satacaksın’ dayatması bir firmanın talebini karşılamaz. O nedenle hastalıklarla ilgili çıkan yeni bileşenleri, ülkemizde göremiyoruz. Bunların sayısı giderek artıyor.”
düzgün işleyen birşey kalmadı memlekette liyakatsizlik sonucu
Bu devirde %28 kar ile iş yapan şirket var mı acaba çok merak ediyorum. Ben %10-13 bandında kar ile satış yaparsam iyi satış diyorum artık. %28 çok iyi bir kar bence. Aslında asıl sorun sağlık ocaklarının bile çevresinde 6-7 eczane bulunması, hastanelerin çevresini söylemiyorum bile. Bakkal gibi önüne gelene eczane açtırırsanız olacağı bu zaten ne bekliyorsunuz ki?
Sorun çözülmeyeceği gibi "bırakırlarsa bıraksınlar" denilerek ampul ışığı ile mest olan barbarların önüne atılırlar. Halka hitap etme kisvesi altında şiddeti kültür haline getirmiş cahillerin el üstünde tutulduğu Türkiye'de, medeni bir durum yaşanma eşiğinin bayağı gerisine düştük. Emeği geçen herkesin Allah belasını versin.