Eczacılar, Boğazına Mandalina Posası Kaçan 4 Aylık Bebeği Kurtarmaya Çalışırken Bir Kişi de Hırsızlık Peşine Düştü!

İstanbul Esenyurt'ta nefes borusuna kaçan mandalina posasını çıkartmak için eczaneye getirilen 4 aylık Sadiye Ece Akay'a ilk müdahale eczacılar tarafından yapıldı. Bebeği kurtarmak için canla başla çalışan insanların o anları güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, o kameralar bir de durumdan istifade ederek hırsızlık yapan bir kişiyi kaydetti.

Torununun ağzına mandalina suyu damlatmaya çalışan İlhan Uçan bir anda mandalina posasını bebeğin ağzına kaçırdı.

Posa bebeğin nefes borusuna kaçınca, nefes alamayan bebek hızla hastaneye götürülmek istendi. Yolda bebeğin dudaklarının morardığını gören bebeğin ailesi onu en yakındaki bir eczaneye götürdü.

Bebeğe ilk müdahale eczacı Bülent Köse tarafından yapılırken, bebeğin ağzından mandalina posaları çıkarıldı.

Nefes alması sağlanan bebek, daha sonra ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bebeğe kaç dakikada müdahale edebildiklerini görmek isteyen Bülent Köse, güvenlik kamera görüntülerini incelediği sırada şok oldu. Köse'nin dikkatini görüntülerdeki bir kişi çekti. Bu kişi tezgahtaki 50 liralık vitamin hapını cebine atıyordu.

Olayı anlatan Köse 'Eczanenin tamamı çalınsa o anda gözümüzde değildi. Önemli olan o 4 aylık bebeği yeniden hayata döndürmek istiyorduk. Bizim için önemli olan çocuğun sağ salim kurtulmuş olması' dedi. Teşekkür etmek için eczaneye gelen dede İlhan Uçan da 'Eczaneciler müdahale ettiler. Çocuk iyi şimdi. Çok şükür bir şeyi yok' dedi.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
01.01.2019

4 aylık çocuğun agzina mandalina damlatacak kadar nasıl cahilsiniz

01.01.2019

:D iyi güldüm. Bu ne ki...

01.01.2019

Annenin halini görünce gözlem doldu. İnşallah hasarsız atlatmıştır zavallı bebek. Tüm doktorlar hep bir ağızdan "İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ" diyorsa bir bildikleri vardır. Yeni doğanların yutma refleksleri zayıftır nefes borusuna kaçması işten bile değil. Yutsa da sorunsuz sindiremez. Gaz yapar, karnı ağrır, ishal olur, kabız olur. Hiç bir şey olmazsa bile ekstra tuzlu ve şekerli ek gıdaların tadını daha çok seven bebek anne sütü gibi eşsiz bi gıdayı bırakabilir. Kadınların meme uçlarında tane tane kabarcıklar vardır anne olunca daha da belirginleşir. Bebek memeyi ağzına aldığında bu reseptörler tükürüğü tahlil ederek bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm vitamin, mineral ve suyu anneden alıp süte takviye eder. Yetmiyorsa bebeğin doktoru bunu anlar ve ek gıda tavsiyesinde bulunur zaten. Bunun haricinde doktor önermiyorsa ve bebek süt emiyorsa ek olarak suya bile gerek yok.

02.01.2019

buradaki babanın hali, ve sonundaki adama sarışılı da beni bi nebze etkiler.

4 aylik cocuga neden mandalina verilir??

TÜM YORUMLARI OKU (19)