Ece Üner'den Tepki Çeken İstanbul Sözleşmesi Yorumu: 'Marjinal Gruplar Kadınların Arkasına Takılınca...'

Spiker Ece Üner'in, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini eleştirirken kullandığı ifadeler tepki çekti. Üner, 'LGBTİ gibi mazı marjinal gruplar kadınların arkasına takılıp 'hani bizim haklarımız?' deyince kadın hakları da yanlış bir zemine çekilip sorgulanmaya başlandı' dedi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Aile ve Kadın Şurası bugün Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Kocaeli Barış Gazetesi'nden Merve Dişli'nin haberine göre, programda konuşmacı olan gazeteci Ece Üner'Büyük sosyal devrimlere baktığınızda içinde kadın mücadelesini görüyorsunuz. Bugün gücümüzü yeniden keşfetme günü olsun. Çünkü küçücük dokunuşlarla dünyayı değiştirebiliyoruz. Gücünüzün farkına varın. Sizler çok değerlisiniz' dedi.

'Fark yaratan Türk kadınlarını da unutmamak gerekiyor' diyen Üner 'Bunlar Sabiha Gökçen, Halide Edip Adıvar… Bugün ise NASA’ya giden ilk Türk Bilim Kadını Feryal Özel. Annesi ve babası doktor. Toplumları geleceğe taşıyan bilimdir diyor. Pandemi bize gösterdi ki aşı bulmak lazım, maske bulmak lazım. Bunda da kadınların katkısı kesinlikle azımsanamaz O yüzden bilime katkısı olacak kız çocuğu yetiştirmemiz gerekiyor. Erkeği de çok sert kafeslere hapsediyoruz' ifadelerini kullandı.

İstabul Sözleşmesi'nde "marjinal gruplar" yorumu

2021 yılında 361 kadının şüpheli şekilde öldürüldüğünü belirten Üner, Ne oldu İstanbul Sözleşmesi iptal olunca? Hep 6284 yeterli diyorduk. İstanbul Sözleşmesi bir çatıydı o kalktı şimdi herkes 6284’ü de sorguluyor. Burada şuna katılıyorum; LGBTİ gibi Türk aile yapısına uygun görülmeyen bazı marjinal gruplar kadınların arkasına takılıp ‘Hani bizim haklarımız?’ deyince, kadın hakları da yanlış bir zemine çekip sorgulanmaya başlandı. İstanbul Sözleşmesi o anlamda haksızlığa uğradı diye düşünüyorum yani olan yine kadınlara oldu. Cezaların caydırıcılığı önemli ama tek başına yeterli değil' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
08.03.2022

Bu kadın, annesinin ölümüne bağıran küçük bir kızın sesini programında kullanıp sahte gözyaşlarıyla reyting kasmadı mı daha önce? Bence çıkıp kadın haklarıyla ilgili konuşması gereken son insanlardan biri.

08.03.2022

Bknz. Homofobik

08.03.2022

E Doğru? Nerede onların hakları? Bir gün sana gelip Türk kadınlarının televizyona çıkması aile yapımıza aykırı derlerse ne diyeceksin? Kim belirliyor Türk aile yapısını? Ucu sana dokunuyor diye yaşama haklarını savunmasın mı insanlar?

08.03.2022

Şaka değil gerçekten de öyle kadının yeri evidir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ