Ebru Şinik Yazio: Wellbeing Uzmanı Kimdir, Ne İş Yapar?

Pandemi başladığı gibi Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik ile toplum sağlığı için online ne tür eğitimler yapabiliriz diye yaptığımız toplantılar neticesinde dünyada hızla yükselen yeni yaşam tarzı olan Wellbeing Uzmanlığı’nda karar kılıp, çok hızlı bir şekilde müfredat programımızı tamamlayarak, Gedik Üniversitesi’nde dünyadaki bir üniversite çatısı altında ilk WELLBEING UZMANLIĞI sertifika programını açtık.

Pandemiden sonra tüm dünyaya damgasını vuran yeni life-style wellbeing insanın her anlamda kendini daha iyi ve dengede hissetmesini temsil ediyor.

Bizden 6 ay sonra USA’de  Wellbeing Uzmanlığı / Wellbeing Coach programı Beden&Zihin Tıb’bının yüzyılımızdaki en önemli önderlerinden olan hocam Dr. Deepak Chopra tarafından Chopra Center’da açıldı ve hızla muhtelif ülkelerdeki bazı  üniversiteler tarafından da bu yeni yükselen mesleğe yönelik uzmanlık programları eğitim müfredatına alınmaya başlandı.

Nisan 2020 tarihinden bu yana 4 eğitim dönemini tamamlayarak, 14 farklı ülkeden katılım sağlayan toplam 335 öğrenci mezun ettik. Öğrencilerimiz genel olarak 35 yaş üzeri ve profesyonel  farklı meslek gruplarından oluşuyor.

USA, İngiltere, İrlanda, Arnavutluk, Azerbaycan, Almanya, Dubai, İsrail, Kanada, Belçika, Fransa, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya gibi dünyanın her köşesinden katılım sağlayarak Wellbeing Coach ünvanı ile farklı lisanlarda hizmet vermeye başlayan öğrencilerimiz  sadece bu ülkelerle sınırlı kalmayarak, her geçen gün hızla genişleyen Wellbeing bayrağını bu topraklardan başlayarak tüm dünyada gurur, heyecan ve büyük bir motivasyon ile taşımaya başladılar!

 Dilek Karaca Bali’nin kaleminden aktarıyorum;

Akademimiz mezunlarından olan Dilek Karaca Bali “Wellbeing Uzmanları Kimdir, Ne iş yapar, Wellbeing Uzmanlarından Ne tür Danışmanlıklar alabilirsiniz” konularına çok güzel açıklık getirmiş.

<<  Wellbeing son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Tam bir Türkçe karşılığı yok ancak en yakın ifadeler “Esenlik” ve “İyi olma hali”. 

Bana göre wellbeing; “Sağlıklı ve mutlu olma hali”. 

Sağlıklı ve mutlu bir hayata giden yol ise, hayatın her alanını kapsayan bütünsel bir yaklaşım gerektirir. Yolculuğunuzda size eşlik etmesi için bir Wellbeing Uzmanından destek almak hem yolu kısaltır hem de kolaylaştırır. 

Bir Wellbeing Uzmanı size bu yolda nasıl yardımcı olabilir? 

Wellbeing Uzmanı, kişinin öz benliğini keşfetmesi ve evrenle olan bağının farkına varması için yol göstericidir. Bütünsel bakış açısıyla kişinin fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak iyi ve dengede olma haline ulaşabilmesi için rehberlik eder.  

Wellbeing Uzmanı hastalık teşhisi yapmaz, ilaç yazmaz. Bilakis, hayatınızı içsel olarak dönüştürmeniz için neler yapabileceğinizle ilgili bilime dayalı önerilerde bulunur.  

Kişinin kendisi ve çevresiyle ilgili farkındalığını yükseltmesini sağlayacak olan rutinler, egzersizleri, nefes ve meditasyon uygulamaları ve kişiye özel beslenme önerilerinde bulunur. Zamanla farkındalık yükseldikçe, zihin artık ne kendisine ne de evrene zarar verecek davranışlar içinde bulunmaya izin vermez. 

Uzmanın önerilerini uygulamaya başlayanlar, kendi iyileşme veya iyi olma yolculuklarında gücün kendi ellerinde olduğunu anlarlar ve kendiliğinden hayat tarzı değişikliklerine giderler. Uzman ipuçlarını verir, sizin tek yapmanız gereken bu ipuçlarını hayata geçirmektir.  

Ayrıca bireyin yaşam biçimi, yiyip içtikleri, uyku düzeni, aktivite düzeyi, ailesi, sevdikleri ve diğer insanlarla ilişkileri, iş yaşamındaki ilişkileri, hayatından ne derece tatmin olduğu, yaşadığı toplumda saygı ve sevgi görüp görmediği, içinde yaşadığı toplumu sevip sevmediği, finansal açıdan güvende hissedip hissetmediği, kendine sevgi ve saygı duyup duymadığı, özgüveni, özşefkati gibi konular da wellbeing uzmanlığı kapsamında değerlendirilir. 

Wellbeing Uzmanı size uyguladığı testlerle güncel ve doğuştan gelen Ayurvedik bünye tipinizi belirler ve detaylı bir anemnez ile mevcut sağlık durumunuzu, beslenme, uyku, egzersiz alışkanlıklarınızı, yaşam tarzınızı öğrenir.

Uzmanınız sizin için ayurvedik bünye tipinize uygun;

 İyi Yaş Alma Önerileri

 Ayurvedik Beslenme & Enflamasyon Önleyici Beslenme

 Stres Yönetimi Teknikleri

 Nefes Teknikleri 

 Meditasyon Uygulamaları

  Aromaterapi 

 Gündelik ve Mevsimler Rutinler  

 Kendi kendinize yapabileceğiniz Masaj Teknikleri 

 Fiziksel Aktivite Önerileri Duyularımızın Doğru Kullanımı

 Baharatların etkin Kullanımına vb. 

dair  önerileri ve tarifler içeren detaylı bir rapor hazırlar. 

Bu rapordaki öneriler en az 4 görüşmede danışana uygulamalı olarak aktarılır; danışan önerileri hayata geçirebilmesi için desteklenir ve içselleştirebilmesi için koçluk yapılır.   

Yaşamınızı dengede ve daha mutlu hale getirecek birçok alanda bütünsel sağlık bakış açısı ile oluşturulan bu rapor “kendinizin daha mutlu ve sağlıklı bir versiyonu”nuzu yaratmanıza rehberlik eder. 

Siz de kendinizi daha iyi tanımak, enerjik ve dinç bir bedeni, dingin bir ruh ve berrak bir zihinle dengelemek ve yaşam kalitelinizi daha üst seviyeye çıkarmak isterseniz “Wellbeing Danışmanlığı”ndan yararlanabilirsiniz. >>

İYİ OL, MUTLU OL!

YouTube

Instagram

Facebook

Twitter

Popüler İçerikler

Meteoroloji 49 Kente Fırtına Uyarısı Verince Hava Forum 58 Kilo ve Altında Olanları Tiye Aldı
Yönetmen İlker Canikligil'in "Kaçak Film" Çıkışına Röportaj Adam'dan Aşırı Haklı Tepki
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu