Ben genel olarak mantra meditasyonları yaparım. Ama daha önce hiç meditasyon deneyimi olmayanları düşünerek sizin için ön eğitim gerektirmeyen minik bir Rehperli Meditasyon- Guided Meditation hazırladım.
“Boş Gönül Meditasyonu” ismini verdiğim bu meditasyonla, gönlünüzdekileri yavaş yavaş boşaltarak kalbinizin en derininde yatan yüreğinize kadar inmenizi diliyorum.
Çünkü üstadlar der ki, “Yürek TANRI’nın kucağında oturur ve tüm hakikatleri bilir.”
Meditasyona başlamadan önce sizi kalbiniz ile tanıştırmak isterim.
Sufi öğretilerine göre kalp 3 kattan oluşur: Yürek, kalp kası ve gönül.
Yürek kalbimizin yaratılmamış olan kısmıdır. Yürek , en derinden gelen hakikattir ve asla acele etmez. Beklemeyi, sabretmeyi çok iyi bilir.
Onun üzerindeki kalp kası yaratılmış olan bölümdür. Ruhsal Kas olarak da betimlenen kalp kası yoğruldukça olgunlaşır ve dostu da, düşmanı da eşzamanlı içinde rahatlıkla barındırabilir.
Kararlarınızı yüreğinizin sesini dinlemeden sürekli belli bir mantık silsilesi içerisinde, zihinden vermeye devam ettiğiniz sürece kalp kası bu yükü kaldırabilmek üzere büyümeye, genişlemeye ve ağırlaşmaya başlar.
Kalbin en dış kısmına ise gönül denir. Tüm kalbin etrafını çevreleyen zar olan Gönül acelecidir. Hemen heveslenir ama çabuk bıkar. Yani gönül, ayran gönüllüdür.
Birisinden hoşlandığımız zaman o kişi ilk olarak gönlümüze düşer. Gönlümüzün bitip tükenmek bilmeyen istek ve arzularına göre hareket etmeye başladığımızda özkaderimizde bulunmayan yollara girmek kaçınılmazdır. Özellikle hayatınızın yönünü değiştirecek derecede önemli kararlarınızı verirken zihninizin değil, yüreğinizin sesini dinleyebilmelisiniz…
Sesin nereden geldiğine emin olmanız için ise en garanti yol meditasyon yapmaktır.
İşte bu meditasyonda size gönül kabınız içine giren fakat özkaderinizde bulunmadığı halde, gönlünüze düştüğü için zihninizle yaratım sürecini tetiklediğiniz her şeyden arınarak, gönlünüzün sadece sindirdikleri ile kalp kasına ve oradan da yüreğinize kadar inmenizi diliyorum.
Meditasyona başlamadan önce her zaman niyet ederiz. Niyet tüm tezahür süreçlerinin ilk basamağıdır. Unutmayın, her niyet içinde kendini gerçekleştirme mekaniğini barındırır. Bu en temel evrensel yasalardan biridir.
Şimdi sessiz bir ortamda, omurga dik olacak şekilde ister sandalyede, ister yerde , ister yatakta sırtınızı dayayarak ve bacaklarınızı uzatarak ama omurganız dik bir şekilde , gerekirse yastıklarla bel oyuğunuzu desteleyerek konforlu ve rahat bir oturuşa geçiniz. Eğer kendinizi daha rahat hissedeceğinizi düşünüyorsanız bu meditasyonu sırtüstü uzanarak da yapabilirsiniz.
Oturuyorsanız avuç içlerinizi tıpkı boş birer kâse gibi yukarı dönük olarak uyluklarınızın üstüne koyun. Eğer yatıyorsanız gene avuç içlerinizi tıpkı boş birer kâse gibi gene yukarı dönük olarak yanlarınıza doğru rahatça uzatarak yerleştirin.
Dilinizin ucunu en ön iki dişinizin hemen arkasına, hafifçe üst damağa da dokunan o noktaya konforlu bir şekilde getirin. Burası bedenimizdeki kutup noktalarının birleştiği yer olan Ateş Noktasıdır. Meditasyon boyunca dilimizin ucu bu noktada duracak.
Ve şimdi sizin için hazırladığım bu meditasyon ses kaydını dinlemeye hazırsınız!
Septimus severus köprüsü manidar. 😂