Ebru Baki, Emekli Olup da Vekilliğe Devam Edenlerin Aldığı Maaşa İnanamadı! 'Dalga mı Geçiyorsunuz?'

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı televizyon programında emekli olup da milletvekilliğine devam eden vekillerin maaşlarını açıkladı. Program sunucusu Ebru Baki, Enginyurt'un söylediği rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Sözcü TV'de yayınlanan 'Para Politika' programına katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un emekli olup milletvekilliğine devam eden vekillerin maaşı ile ilgili söylediği rakam dudak uçuklattı.

Sunucu Ebru Baki'nin 'seyyanen zam almışsınız, 65 bin mi alıyorsunuz?' sorusuna Enginyurt '147 bin lira maaş alıyoruz' cevabını verdi. Söylenen rakama inanamayan Baki, Enginyurt'a 'Gerçek mi, yoksa dalga mı geçiyorsunuz?' diyerek şaşırdı.

Emeklinin hakkını savunmaya çalıştığını belirten Enginyurt aldığı maaştan dolayı tepki gördüğünü belirterek, "Cumhur İttifakı bu yasayı çıkarıyor, adam AKP vekiline bir şey söylemiyor bana yazıyor 'Göbeğin şişmiş dümenin yerinde' diyor" ifadelerini kullandı.

Enginyurt'un konuşması sonrası stüdyoda gülüşmeler yaşandığı görüldü 🎥

Sosyal medya kullanıcıları ise emekli olup milletvekilliğine devam eden vekillerin aldığı maaşa tepki gösterdi. 👇

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
17.07.2023

Milletvekilliği ülkenin sorunlarını çözmeye çalışmak için sorumluluk almak mıdır yoksa parası olan insanların daha çok para, makam, mevki, itibar, güç için atıldığı bir meslek kolu mudur? Bir işe yaramayan insanlara sırf milletvekili diye vip geçiş hakları, acayip yüksek maaşlar, diplomatik pasaport, ömür boyu en baba özel hastanelerde sülalesini baktıracak tedavi ettirecek bir sağlık sigorta ve güvencesi, muhteşem bir emeklilik paketi, dokunulmazlık falan veriyoruz. Zaten vekillerin büyük çoğunluğu şirket sahibi, iş adamı, zengin vs. Partilerin çoğunun sistemi bunun üzerine kurulu. Oy kullanırken kimi daha daha zengin edeceğimizi seçiyoruz. Sonra bunlardan topluma her anlamda fayda sağlamalarını bekliyoruz. Bir kere kendi çıkarlarına ters. Akp lisi Chp lisi hepsi aynı, hepsi kesesini doldurma ve vip keyfi yapmakla meşgul. Ayrıca hepsi bu toplumun aynası, öyle saça böyle tarak.

18.07.2023

Haklısın, Meclisten geçen torba kanunda Milletvekili zammı ile vergi zammı birlikte geçti. Muhalefetin çoğu oy kullanmadı. Onay veren CHP milletvekili hiç söylemiyorum.

17.07.2023

derhal en düşük memur maaşıyla sabitlenmelidir. ulan soyuluyosunuz soyuluyor. adamlar zaten çalışmıyor hepsi ticarette zaten vay anam vay

18.07.2023

7500 alan emekliler zaten durumdan memnun ki. Kuru ekmek yerim yine de onlar 140k alsın diye zevkten titriyor. Nesinden bahsediyorsunuz.

18.07.2023

Muhalefetin de neden bu kadar düdük olduğunu anlayın

TÜM YORUMLARI OKU (27)