Ebeveynliğin Asla Planlandığı Gibi Gitmeyeceğini Kendi Yaşamından Örneklerle Anlatan Anne

Anne olmaya karar veren her kadın mutlaka “Ben o annelerden olmayacağım.” demiştir. İki çocuk annesi Özlem Açar, bunu söyleyen bütün kadınlara bir gün hak vereceğiniz gerçeğini, kendi çocuklarıyla yaşadıklarından örneklerle anlatıyor. Ve bunları #tukurdugunuyalayanoz etiketiyle paylaşıyor! 😊

"Öğünlerimizi sofrada, keyifli bir sohbet ortamında yemeliyiz. Yemek kültürünün oluşması için bu çok önemli..."

"1 yıl önce: Her şey yerli yerinde olacak. İşim gücüm yok habire dağınıklık mı toplayacağım bir de yok artık. 😒 Ağaç yaş iken eğilir, düzene alışacak. Düzenli bir çocuk olacak. O kadar!"

"4 yıl önce: (Yeğenlerimin oyuncaklarına bakarak) Neden çocuklara oyuncak diye küçük ve çok parçalı döküntüler üretirler anlamıyorum. Hadi onlar üretti, ana babalar nasıl alır ya?"

"3 yıl önce: Ben bu anneleri anlamıyorum. El kadar çocuğa laf geçiremiyorlar. Vallahi nasıl yetiştirirsen öyle. Odasını toplamak onun sorumluluğu. Bunu bilecek. Bir oyuncakla işi bitince, ancak onu yerine kaldırıp koyarsa yenisini alabilir. Öyle tüm oda darmadağın kabul edemem ben."

"3 yıl önce: Ben çocuklarımı öyle bir yetiştireceğim ki, öyle koltuk tepelerinde gezen, düz duvara tırmanan çocuklardan olmayacaklar. Öyle bağırıp çağırarak alıştırmayacağım ha, hiç sesimi yükseltmeden yapacağım bunu."

"3 yıl önce: Öyle her tarafı karıştıran çocuklardan hoşlanmıyorum. Bu konuda asla taviz vermeyeceğim. Karıştırmaması gereken yeri karıştırmamayı, dokunmaması gereken eşyalara dokunmamayı öğreteceğim."

"2 yıl önce: Ben abur cubur konusunda çok katıyım asla taviz vermeyeceğim konulardan biri. Yahu çocuk abur cuburu bilmiyor ki, tadını bilmiyor ki."

"2 yıl önce hamileyken: Çocuklu ailelere bakıyorum da evleri oyuncakla dolup taşıyor. Çocuk oynuyor mu? Hayır. Bir de dünyanın parası. Ben öyle kendimi şaşırmış gibi oyuncak falan alamam vallahi."

"2 yıl önce hamileyken: Vallahi ben evimde, düzenimde hiç bir değişiklik yapamam. Ne bir biblomu kaldırırım, ne prizleri kapatırım. Ben mi çocuğa uyacağım, çocuk mu bana uyacak canım?"

"2 yıl önce: Iyy evladıma asla çizgi film izletmeyeceğim asla! Yani iki yaşından sonra, kontrollü olarak, sadece çok iyi araştırdığım eğitici çizgi filmleri, o da birlikte izleriz, hakkında konuşarak falan. Kaliteli vakit de şaapmış oluruz hem."

"3 yıl önce: Bu anaların beyni falan yanıyor herhalde. Yoksa aklı başında, normal biri hiç bebek arabasıyla metrobüse biner mi?"

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
2025'de Eurovision'a Türkiye Adına Kim Katılmalı?
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR
17.11.2017

cocuklari sevmezdim zaten artik tiksinoyorum

Pasif Kullanıcı
17.11.2017

cicikliri sivmizdim zitin irtik tiksiniyirim -.- çocukken sevilmedin mi? bu yorumunun başka cevabı yok.

18.11.2017

Hepsi doğru.Bir tek hiçbir eşyamı kaldırmadım bişekilde alıştırdım.Üç kızım var.Boy boy.Dünyanın en güzel duygusu.Benim en sakin anımda dokuzbuçukta onları yatırıp kitabıma kavuştuğumda başlıyo.Yıllar önce bi film izlemiştim.Çocukların en güzel anı uyudukları zaman demişti biri orda.İşte öyle bi durum bu. Vede evladı tarif eden bi söz geldi şimdi aklıma; Baba define gibidir,bulmasını bilene, Anne cennet kapısıdır açmadını bilene, Kardeş kalbin aynasıdır,bakmasını bilene Evlat ise deniz gibidir ne içilir ne geçilir... Allah hiçbir kulunu evladıyla sınamasın acısınıda göstermesin... Selam ile...

22.11.2017

anne var annecik var :)

Çocuk bu elbette şımaracak yani bir yetişkin gibi tüm gün sessiz sessiz oturmasını beklemiyorum ama arkadaş siz bunun dozunu tutturamıyorsunuz sorun orada.Şekilde de görüldüğü gibi maşallah evde yok yok.Her şey alınmış her oyuncağından 10 tane var.Eee bu çocuk tabii ki de o oyuncağı sağa sola atar.Kırar.Çocuk aman ağlamasın aman her dediğini yapalım diye diye bir bakmışsın çocuk değil canavar olmuş.Geçen bir çocuk geldi misafir diye neyse güzel güzel oynadık.Sonra dedim benim içeride işim var diye odama gittim geldi peşimden sonra ısırmaya başladı falan.Neymiş bunu hep yaparmış istemediği olursa ısırırmış.O çocuğu bana verin bakalım bir daha birini ısırıyor mu?Ama şimdiki anneler babalar kolayını yapıyor çocuk kafasını mı şişiriyor veriyor eline tableti telefonu orada giriyor saçma sapan videolar izliyor ağzından küfür eksik olmuyor ama ne o ben çocuk yetiştirdim.

başına gelmeden büyük konuşma bence kardeşim çocuk bu robot değil yani terbiye etmek istersin ama çevrende aman çocuğa öyle yapma böyle yapma diyen onu şımartan onlarca kişi olacak yani benden söylemesi

TÜM YORUMLARI OKU (20)