E-Ticarete Atılmak İsteyenlerin Çevrimiçi Bir İşe Başlamadan Önce Düşünmeleri Gerekenler

E-ticaret, pandeminin de etkisiyle son zamanlarda en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

Çevrimiçi alışveriş yapanların sayısı günden güne artarken e-ticarete atılmak girişimciler ve işletme sahipleri için kârlı bir seçenek gibi görünüyor. Ancak, kendinize bir çevrimiçi mağaza oluşturmadan önce bu konuda araştırma yapmanız ve işin inceliklerini öğrenmeniz gerekir. Ayrıca, e-ticarette başarı elde etmek için sabırlı olmanız gerektiğini ve doğru stratejileri kullanmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Sizin için  e-ticarete atılmadan önce dikkat etmeniz gereken noktaları bir araya topladık...

1. Tüketicilerin çevrimiçi alışveriş yaparken en çok hangi ürünleri aldığını saptamalısınız.

Çevrimiçi mağazanızı açmadan önce, tüketici davranışları hakkında detaylı bir araştırma yapmalısınız. Tüketicilerin satın alma eğilimlerini incelemelisiniz. Bu sayede satacağınız ürünleri veya pazarlama tekniğinizi daha kolay seçebilirsiniz. Değişen tüketici davranışları üzerine yapılan çalışmalardan çıkarılan birkaç sonuca gelin bir göz atalım:

Sürdürülebilirlik tüketiciler için daha önemli bir hale geldi.

Tüketici davranışları hakkında yapılan bir araştırma, Y ve Z kuşaklarının çevresel sürdürülebilirliğe öncelik veren markaları ve işletmeleri tercih ettiğini gösteriyor. Pandemi, insanların özellikle yardımlaşma ve çevreyi koruma isteklerini güçlendirdi.

Z Kuşağı'na ürünlerinizi nasıl ulaştıracağınızı öğrenmek için tık tık. 👇

Ürünlerini Gençlere Ulaştırmak İsteyen Girişimciler İçin Z Kuşağı'na Yönelik Pazarlama Teknikleri

Dünya genelinde pandamı nedeniyle yaşanan kapanmalar, insanların market, temizlik ve giyim dahil tüm ihtiyaçlarını internet üzerinden almasına yol açtı.

İnsanlar evde çok daha fazla zaman geçirmeye başladıklarından Netflik gibi platformlara çok daha fazla üye olmaya başladılar.

Karantinanın ilk üç ayında yaklaşık 16 milyon kişinin Netflix hesabı oluşturduğu biliniyor.

2. Çevrimiçi işiniz için bir isim seçmeli ve teknik konuları araştırmalısınız.

Kapsamlı bir iş stratejisi, işletmenize sağlam bir temel sağlar. Her şeyden önce, bir isim seçmeli ve e-ticarete başlarken halletmeniz gereken teknik ve yasal işlemleri iyice araştırmalısınız. Markanıza bir isim seçmek kolay gibi görünse de aslında oldukça önemlidir. Markanızın ismi satışlarınızı ve markanızın büyümesini etkileyecek önemli bir faktördür.

İşletmeniz için isim seçerken zorlanıyorsanız böyle buyrun. 👇

Yeni Bir İşletme Kurmak İsteyen Ama Bir Türlü Adına Karar Veremeyenler İçin Altın Değerinde 15 Tavsiye

İşletmenizi için kendi internet sitenizi oluşturacaksanız siteyi kurarken gerekirse bir profesyonelden yardım almalısınız.

İnternet sitenizin özenli görünmesi ve kolay kullanılır olması müşteriler için çok önemlidir. Özensiz ve doğru çalışmaya bir sistem oluşturmak müşteri kaybına ve diğer birçok teknik soruna neden olabilir. Ayrıca, e-ticarete atılırken takip etmeniz gereken tüm prosedürleri kapsamlı bir şekilde araştırmalısınız. Böylece, ileride çok daha az sorunla karşılaşırsınız.

3. Bir pazarlama stratejisi oluşturmalısınız.

İnsanların e-ticarete yönelmesinin artmasıyla geleneksel pazarlama teknikleri yerine daha yeni ve dijital ortama uygun pazarlama teknikleri ortaya çıkmaya başladı. Çevrimiçi işinizi kurarken hâlihazırda bir işletmeniz olsa bile çevrimiçi mağazanız için yeni pazarlama teknikleri oluşturmanız gerekir.

Pazarlama stratejinizi seçerken dikkate etmeniz gereken birkaç nokta şu şekilde:

  • Tüketicilerin fikirlerini almalı ve ve satın alma süreçlerinde tüketicilerle etkileşim kurmalısınız.

  • Markanızı yansıtan ve vizyonunuzu potansiyel müşterilere anlatan bir strateji oluşturmaya özen göstermelisiniz.

  • Yenilikçi ve popüler olan  stratejileri araştırmalısınız. 

E-ticaret alanında oldukça fazla rekabet olsa da doğru strateji sayesinde markanızın adını duyurmanız ve işletmenizi büyütmeniz mümkündür. Pazarlama stratejisi seçerken kafanız karışıyorsa gelin popüler olan bazı pazarlama stratejilerine bakalım:

E-posta pazarlaması:

Hâlihazırda bir işletmeniz varsa e-posta pazarlama stratejisi oluşturmak için mevcut müşteri bilgilerini kullanabilirsiniz. Müşterilerinize markanızın artık çevrimiçi satış yaptığını duyurmak yeni müşteriler edinirken eskilerini de kaybetmemenizi sağlayacaktır. Ayrıca, yeni müşterilerinize de e-posta aracılığıyla indirimleri ve yeni ürünlerinizi duyurabilirsiniz.

Müşterilerinize özel fırsatlardan haberdar olma seçeceği sunmak:

Müşterilerin özel içerik, indirimler gibi fırsatlardan haberdar olmaları için bir bültene kaydolma seçeneği sunmalısınız. Birçok e-ticaret mağazası, müşterilere haber bültenine kaydolmaları karşılığında %15 indirim ve ücretsiz kargo gibi fırsatlar da sunuyor.

İnternet sitenizi SEO için optimize etmek:

Kendi çevrimiçi işletmenizi kurarken internet sitenizde arama motoru optimizasyonunu (SEO) etkinleştirmek size inanılmaz derecede yardımcı olacaktır. SEO, içeriğinizin arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralarda görünmesi için içeriğinizi daha keşfedilebilir hale getirir. Hedef kitlenizin sunduğunuz ürünleri internette ararken kullandığı anahtar kelimeleri kullandıklarını, ürünlerinize ulaşmaları için ürünlerinizin hangi özelliklerini vurgulamanız gerektiğini araştırmalısınız. Böylece, SEO'yu etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

SEO ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

Herkesin Dilinde Olan SEO'nun Ne Olduğunu Merak Edenler İçin Tüm Ayrıntılarıyla Açıklıyoruz

4. Stratejinizi hedef müşteri kitlenize göre şekillendirmek:

Hedef müşteri kitlenizi belirlemek için bir pazar araştırması yapmalı ve sunduğunuz ürünleri kimlerin daha çok kullandığını öğrenmelisiniz. Hedef müşterilerinizin özelliklerini saptadıktan sonra onların ilgi alanlarına ve beğenilerine uygun bir pazarlama stratejisi oluşturmalısınız.

Hedef müşteri kitlenizi tanımak ve satın alma davranışlarını anlamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Hedef kitlenizin satın alma davranışlarını anlamak için ilgi alanlarını araştırabilirsiniz. Derinlemesine demografik analizler yaparak hedeflediğiniz müşterilerin özellikleri listeleyebilirsiniz. Bu liste ne kadar spesifik ve ayrıntılı olursa hedef kitlenize uygun stratejileri bulmak o kadar kolay olur.

5. Doğru e-ticaret platformunu tercih etmelisiniz.

Çevrimiçi işletmeniz için internet sitesi kurmanın yanında bir veya birden fazla e-ticaret platformunda da ürünlerinizi satabilirsiniz. En çok satışı yapabileceğiniz platformu bulmak için hedef kitlenizin tercih ettiği platformları araştırmalısınız. Sattığınız ürünlerle benzer özelliklerde ürünlerin satıldığı platformları da tercih edebilirsiniz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

'İşimden Memnun Değilim ve Kariyerimi Değiştirmek İstiyorum' Diyenler İçin A'dan Z'ye Bir Rehber
Ürünleriniz Her Yaş Grubuna Ulaşsın! X, Y ve Z Kuşaklarına Yönelik Pazarlama Teknikleri
Girişimci Bir Ruha Sahip Olan Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken 18 Harika Yapım

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
YORUMLAR

https://www.eticaretyonetim.com/

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ