E-Ticaret'te Yeni Dönem: Yurt Dışından Gelen Ürünlerle İlgili Ek Vergi Düzenlemesi Yapıldı

E-ticaret sektörü, Instagram engeliyle zorlu günler yaşarken, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yeni bir sürece girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda gelen ürünlerin vergi oranı değişti ve düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete'de e-ticareti yakından ilgilendiren bir karar yayımlandı. 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair kararla yurt dışından getirilen eşyaların vergi oranlarında değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

'Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 30 Avro'yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden; Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60, 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave yüzde 20, oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir. Aynı Kararın 126 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan '150' ibaresi '30' şeklinde değiştirilmiştir.'

Bu kararka birlikte Avrupa Birliği'nden gelen kargolarda vergi %18'den %30'a yükseltildi. AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise vergi %30'dan %60'a çıkarıldı.

Borsa İstabul’un Devre Kesmesine Rağmen 5 Ağustos’ta Yükselen Hisseler
Sigaraya 5 Lira Daha Zam: "Bir Paket 100 TL Olur Bu Gidişle"
Yüzde 25 Sınırı Kalkmıştı: Ağustos Ayı Kira Zam Oranı Belli Oldu!

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Ece Üner'den HÜDA-PAR Çıkışı: "Biz Narin'le Uğraşırken Siz Neyin Peşindesiniz?"
Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner, Afişte Olmamasına İsyan Etti
YORUMLAR
06.08.2024

Ben bir cadır gonderdim babama cadır 1100 usd ye aldım 65000 lira vergi cıktı geri iade edin dedim kargo parası verdim artık tatile gelirken yanında getirip teslim edeceğim saolsun akepe ve akepenin trolleri ülkeyi batırdılar

06.08.2024

Devletin civisini cikarmislar 2028 e kadar ayakta kalmanin tüm yollari artik Millete yüklenmekle bulmuslar.Maliye Bakani inanin hic bir sey yapmiyor ezmekten baska.Yalan yere Milleti eziyorlar.Sonuc ta hic bir düzelmeyecek yine ayni seyler bundan 23 yil önce neyse aynisina devam..Reis baktiki Ekonomi berbat tek derdi Filistin oldu...Milleti ac yemiyor icmiyor ama o dikkati baska yerlere veriyor..Cok mu seviyorsun Filistini gec Iranin yanina saf belirle güc ver destek ver..Kuru kuru laflarla Milleti oyaladigini saniyor..

06.08.2024

Vatandaşın nerde mutlu olacağı, işine geleceği yer varsa anında müdahale edilir ama vergi vermeyen dev şirketler araştırılsın kısmına hızla red verilir.

06.08.2024

kendi firmalari neden arastirsinlarki firevun bunlar başka bişey demeye gerek yok bu halkada çok iyi oluyor

Pasif Kullanıcı
06.08.2024

ulan bunların hesabını sorarız elbet. ülkede bir şey almamızı istemiyorlar yurdışından bir şey almamızı istemiyorlar ülkede yaşamamızı da istemiyorlar ulan yurtdışına çıkmamızı da istemiyorlar. size şeytan desem şeytan benim öyle oğlum yok der . bu nedir aw

06.08.2024

Ve tüm bu yaşananlara rağmen hala bir kesim tarafından destekleniyorlar ya pes doğrusu.

TÜM YORUMLARI OKU (56)