E-Posta Skandalı Meclis Gündeminde: 'Atatürkçü ve Alevi Müdürlere Ayrımcılık mı Yapılıyor?'

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı başmüfettişinin yanlışlıkla gönderdiği e-posta ile ortaya çıkan skandalı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teftiş Kurulu’ndaki bakanlık başmüfettişinin bir okul müdürünü 'Alevi' diye görevden almak için sicilini bozduklarını içeren yazışmayı, yanlışlıkla 20 kişilik müfettiş grubuna gönderdiği ortaya çıkmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, konuyu bir soru önergesi hazırlayarak Meclis gündemine taşıdı. Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya'nın ‘meb.gov.tr' resmi uzantılı e-posta adresinden Müfettiş Semra Erdem'e gönderdiği e-posta'da “Metin (Bila) Bey'in idareciliğinin sonlandırılması için elimizden geleni yaptık. Zaten, kendisi Aleviymiş bunu da gizleme gereği duymamış. Camiamıza uygun olmadığı aşikâr. Müdür Yardımcısı Cemile (Samancı) Hanım için mecburen aylıktan kesme cezası teklif ettik. Özellikle eşinin ‘hizmete hareketine' katkılarından biz de haberdarız. Fakat bunu mevcut şartlar nedeniyle çok dillendirmemek lazım. Olası itirazlarda işin bundan sonraki kısmı sizde artık. Ayşe (İstanbul Maarif Müfettişleri Başkanı Ayşegül Ekizceli) Hanım'a iletirsiniz. Allah'a emanet olunuz” ifadelerini kullandığını ve Okul Müdürü Metin Bila’nın suç duyurusunda bulunması üzerine olaya dair soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

‘Atatürkçü ve Alevi Müdürü Cezalandırdık’ Yazısını Yanlışlıkla Gruba Attı

"İnançların gizlenmesi mi gerekiyor"

Yıldırım Kaya, konuyla ilgili soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Bakanlığınızca, “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Aleviokul müdürlerine ayrımcılık mı yapılmaktadır? 

  • Bakanlığınızda “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi” idarecilerin görevinin sonlandırılması için sicil bozma çalışmaları mı yapılmaktadır?

  • Bakanlığınızda “Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi” olan kişilerin sicilinin bozulmasına yönelik benzer olaylar yaşanmış mıdır?

  • Bakanlığınızda “Alevilik” ya da bazı inançların gizlenmesi mi gerekiyor?

  • Bakanlığınız “hizmet hareketiyle” ilişkili kişileri korumakta mıdır?

  • Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır?

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
05.03.2022

Yıllardır mevcutta yapılan ayrımcılıklardan biridir. Hiçbir zaman aksi iddia edilmedi,kapı arkasından yapıldı bunlar. Geçtiğimiz günlerde eski kaymakam yardımcısının anlattığı olaylardan bir kaç tanesi halen mevcut. Atama yapılırken bile alevi köylerden gelen insanların atamaları bile zorla yapılıyor. Sunni(benim için önemsiz ama konu ilişkili) Köylümüz kapalı bir kadın ve mülakatta sizin köyden imanlı çıkar mı ya ? yapmışlar. Tek sunni aile onlardı köyümüzde.

05.03.2022

Köyümüzde cami yok , 3 köy var komşu 2sinde cami var bilin bakalım hangisinde asfalt, yol yok :)

05.03.2022

Alevi diye bir insani isinden ekmekginden edip sonrasinda Allaha emanet olun demesi peki?

05.03.2022

Devlette siyasi kadrolaşma haram yemektir , ama siyasi temizlik kul hakkı yemektir. İslama göre Allah haram yiyeni affedebilir ama kul hakkı ile bana gelmeyin affedemem der.

TÜM YORUMLARI OKU (11)