E-Posta Dolandırıcılıkları Hala İşe Yarıyor!

2014 yılında olmamıza rağmen insanların neredeyse yüzde 50’si hala web dolandırıcılarının tuzaklarına düşüyor.

 Ele geçirme e-postalarının başarı oranlarını inceleyen bir Google araştırmasından gelen rakamlar durumun vahimliğini ortaya koyuyor. İnsanlara yollanan kötü niyetli e-postalar onları gerçek gibi görünen ancak sahte olan sitelere yönlendiriyor ve eğer saldırganlar eğer orada kullanıcıların e-posta ve şifrelerini girmelerini sağlayabilirlerse doğrudan onların hesap bilgilerini ele geçirmiş oluyorlar.

 Rakamlara göre insanların yüzde 45’i bu tip e-postalarda gönderilen linklere tıklıyorlar. Sahte sayfalarda hassas bilgileri girme oranları ise neyse ki yüzde 14’de kalıyor. Ancak gönderilen dolandırma amaçlı e-postaların sayısı göz önüne alındığında toplamda etkilenen kişi sayısının hala önemli olduğu görülebilir.

 Google’ın verdiği bilgilere göre hackerlar da oldukça hızlı çalışıyor, çalınan hesapların yüzde 20’sine ilk yarım saat içinde erişiliyor. Google emin olmadığınız e-postalardaki linkleri açmamanızı, açmak isteseniz bile linkler yoluyla değil de tarayıcınızın adres çubuğuna adresi el ile girerek açmanızı tavsiye ediyor. Tabii ek olarak iki adımlı doğrulama sistemlerini de kullanabilirsiniz.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood