E-Okul Karne Notu Sorgulama Nasıl Yapılır? E-Okul Karne Notları Görüntüleme Ekranı!

E-Okul karne notları, dijital karne dolayısıyla ayrı bir öneme sahip olacak. Bu yıl 18 Haziran itibariyle öğrencilerin erişimine açılacak olan E-Okul karne notları görüntüleme ekranı, öğrenci numarası, kimlik numarası ile öğrenilebilecek olan E-Okul karne notları, fiziki karnede ise 2 Temmuz itibariyle görülebilecek. Peki, E-Okul karneler ne zaman açıklanacak? İşte, E-Okul karne notları görüntüleme ekranı!

Karneler Ne Zaman Verilecek?

E-Okul karne notu görüntüleme ekranına okul numarası ve TC Kimlik Numarası ile ulaşmak mümkün olacak. Bu bilgilerle giriş yaptıktan sonra ekrandan ulaşılabilecek. Ancak karne ekranı, E-Okul tarafından 18 Haziran itibariyle erişime açılacak.

Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında “Buradan ilk kez duyuralım 18 Haziran - 2 Temmuz arasında karneler dijital olarak yayınlanacak. Ancak yüz yüze karne almak isteyenler 2 Temmuz’da okullardan alabilirler” dedi.

E-OKUL Karnelere Nasıl Bakılır?

  • Öncelikle E-Okul ekranına giriş yapılır.

  • Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan 'e-Karne' alanına tıklanır.

  • Eğer tarayıcınızda Pop-Up engelleyici varsa karşınıza şu şekilde bir uyarı çıkacaktır; 'e-Karne rapor sayfasını açamıyorsanız, tarayıcınız varsayılan olarak pop-up'ların ekranınızda otomatik olarak gösterilmesini engelleyebilir. Bir pop-up engellendiğinde adres çubuğunda Pop-up engellendi simgesi Pop-up engellendi olarak görünür. Burada Pop-up'lara izin vererek rapor sayfasını açabilirsiniz.'

  • Pop-Up iznini verdikten sonra 'e-Karne' alanına yeniden tıklayın.

  • Pop-Up ekranında açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL KARNE GÖRÜNTÜLEMEİÇİN TIKLAYINIZ

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"