e-Nabız'dan Yeni Özellik: Depremzede Yakınları Fotoğraf ile Sorgulama Yapabilecek

Yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra binlerce vatandaşımız enkaz altından kurtarıldı. 10 ilimizi etkileyen deprem, milyonlarca vatandaşımızı etkiledi. Deprem bölgesinde yakını olanlar ise yakınlarının sağlık durumunu nasıl öğreneceklerini araştırmaya başladılar. Vatandaşlar deprem bölgesindeki yakınlarının sağlık durumunu e-Nabız üzerinden öğrenebiliyorlar. Yeni getirilen özellik sayesinde artık 'fotoğraflı sorgulama' da yapılabiliyor. Peki fotoğraflı sorgulama nedir, ne işe yarar? 

İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilimizi etkiledi. On binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce vatandaşımız da enkaz altından kurtarıldı.

4. seviye acil durum ilan ettiğimiz deprem sonrasında birçok ülkeden gelen arama kurtarma ekipleri kurtarma çalışmalarına dahil oldular. Deprem enkazından birçok vatandaşımız sağ kurtarıldı ve tedavi altına alındı.

Deprem bölgesinde yakınları olan kişiler ise depremzede yakının sağlık durumunu nasıl öğreneceğini araştırıyordu.

10 ilimizi etkileyen deprem, sadece o bölgeyi değil tüm ülkemizi derinden sarstı. Deprem bölgesinde tanıdıkları olan kişiler de tanıdıklarının sağlık durumlarını öğrenmeye çalıştılar.

Vatandaşların deprem bölgesindeki yakınlarının sağlık durumunu e-nabız üzerinden sorgulatabileceği açıklanmıştı.

e-Nabız yeni eklenen 'doğal afet bilgilendirme' alanı ile vatandaşlar depremden etkilenen yakınlarının durumunu öğrenebiliyorlar. Yakınlarının sağlık durumunu ve hangi hastanede bulunduklarını görüntüleyebiliyorlar. Bunun için yakınınızın birince veya ikinci derece akrabanız olması gerekiyor. Yani anne, baba, çocuk ve kardeşler hakkında sorgulama yapılabiliyor.

Yeni geliştirilen özellik sayesinde artık e-Nabız üzerinden fotoğraflı sorgulama da yapılabiliyor.

Bu özellik sayesinde deprem bölgesinde yakını olan kişiler yakınlarının fotoğraflarını yükleyerek sağlık durumlarını öğrenebilecekler. Bu sayede teşhis edilemeyen kişilerin yüzleri fotoğrafları ile karşılaştırılacak.

e-Nabız fotoğrafla sorgulama nasıl yapılır?

e-Nabız ile yakınınızın sağlık durumunu öğrenmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

  • Öncelikle e-Nabız internet sitesi üzerinden veya mobil uygulamasından sisteme giriş yapın.

  • Ardından ana sayfada yer alan 'Doğal Afet Bilgilendirme' alanına giriş yapın.

  • Ekranda çıkan 'Doğal Afet Bilgilendirme Metnini' okuyup onaylayın. Bu alanda size verilen bilgilerin kesin bilgi olmadığına dair bir uyarı yapılıyor. 

  • Onayladıktan sonra depremle ilişkili birinci ve ikinci derece yakınlarınızın (anne, baba, kardeş, çocuk, eş) listesi sıralanıyor. 

  • Bu listeden sorgulama yapmak istediğiniz kişiyi seçerek devam edebilirsiniz. Bu kişi hakkında sağlık durumuna ilişkin bilgi varsa detaylar görüntülenebiliyor. 

  • Sağlık durumuna ilişkin bilgi yoksa istenirse yakının en son bulunduğu şehir seçilip yakınınıza ilişkin güncel bilgileri de belirterek fotoğraflarını yükleyebilirsiniz. En fazla 3 adet fotoğraf yüklenmesi gerekiyor. 

  • Yüklenen fotoğraflar ile kimliği teşhis edilemeyen kişiler yapay zeka teknoloji kullanılarak karşılaştırmaya alınıyor. Eşleştirme sağlanan hastaya ait sağlık bilgisi de depremzede yakını ile paylaşılıyor.

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!