E-Kurs Başvuru DYK 2021 Ekranı.. Destekleme ve Yetiştirme Kursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

EBA E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) 2021 başvuru ekranı öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. Açılacak kurslar; 7, 8, 11 ve 12. sınıflar ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik ise belirli derslerle sınırlı olacak. Bu sınıfa giren öğrenciler en fazla 6 ders seçebilecek ve haftalık en fazla 24 saatlik DYK E-Kurs imkanından faydalanabilecek. Peki, DYK E-Kurs başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Destekleme ve Yetiştirme Kursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

EBA DYK kursu başvurusu için müracaatlar alınmaya devam ediyor. Normal eğitim öğretim sürecine ilaveten verilmekte olan EBA DYK E-Kurs imkanı pek çok öğrenciyi kapsıyor. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen DYK E-Kurs başvuru imkanından yararlanılır? İşte, E-Kurs başvurusu hakkında detaylı bilgiler

DYK E-Kurs Başvurusu Ne Zamana Kadar Yapılır?

DYK E-Kurs başvurusu için Öğrenci başvurularının alınması : 23-29 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kurs sınıflarının oluşturulması : 30 Haziran-04 Temmuz 2021,

Kursların başlaması : 05 Temmuz 2021,

Kursların tamamlanması : 27 Ağustos 2021 tarihlerinde olacak.

EBA DYK E-Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kurslara; resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 32. maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen öğrenciler dâhil ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler ile genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencilerinden; 7., 8 inci, 11. ve 12. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ve örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-kurs Modülü üzerinden e-okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!