E-Devlet'ten Yeni Uygulama: Hayvan Sahiplenme

Günümüzde sokaklarda ve barınaklarda hayata tutunmaya çalışan birçok hayvan var. Bir süredir üzerinde çalışılan e-Devlet üzerinden hayvan sahiplenme uygulaması ise erişime açıldı. E-Devlet'in kullanıma sunduğu yeni uygulama ile birlikte barınakta yaşayan hayvanları sahiplenmek mümkün olabilecek. E-Devlet üzerinden hayvan nasıl sahiplenilir? E-Devlet hayvan sahiplenme uygulaması nasıl çalışır? İşte detaylar 👇

Hayvanlar İçin Sıcak Bir Yuva Olabilirsiniz

Ülkemizde sokakta yaşayan kedi ve köpek sayısı her gün artmakta. Bu sayının artışı zaman zaman tehlikeli olabiliyor. Kamu hizmetleri sokaktaki hayvanlara yeteri kadar destek sağlayamayabiliyor. Bu konuda bir hayvansever olarak yapabileceğimiz şey ise sokaklarda veya barınaklarda yaşam mücadelesi veren canlılara sıcak bir yuva olmak. E-Devlet kullanıma sunduğu yeni özellik ile hem hayvan satışı yapan bireylerin, şirketlerin önüne geçebilir hem de barınaklardaki hayvan sayısını azaltarak diğer canlılara daha iyi bir imkan sağlayabilirsiniz. Peki e-Devlet üzerinden nasıl hayvan sahiplenebilirsiniz işte detayları.

1- İlk olarak e-Devlet internet sitesini açın.

2- Hesap bilgileriniz ile e-Devlete giriş yapın.

3- Sayfada yer alan arama çubuğuna hayvan sahiplenme yazın.

4- Hayvan sahiplenmek istediğiniz barınağı seçin. Sistemde şu an için üç belediye yer alıyor. İlerleyen zamanlarda bu sayının artması bekleniyor.

5- Barınağı seçtikten sonra sahiplenmek istediğiniz hayvanı seçebilirsiniz.

6- Sahiplenmek istediğiniz hayvanı seçtikten sonra karşınıza çıkan başvuru bilgilerini eksiksiz doldurun. Formda yer alan bilgileri doldurduktan sonra barınak sizinle iletişime geçecektir.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir 👇

Sokaktaki Dostlarımız İçin Bir Masaldan Bir Farkındalığa: Sizi Tarçın’la Tanıştırmak İstiyoruz

Popüler İçerikler

Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi