e-Devlet Miras Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Miras Sorgulama Kayıt Bulunamadı Ne Demek?

Vatandaşların kendilerine kalan miras kalıp kalmadığını öğrenmesi için e-Devlet sistemine girmeleri yeterli. 2018 yılında başlatılan uygulama ile e-Devlet üzerinden birçok vatandaş üzerlerine kayıtlı miras olup olmadığını mirasçılık belgesi ile öğrenebiliyor. Bizde e-Devlet üzerinden mirasçılık belgesi sorgulama işlemlerini ve miras belgesi sorgulama durumunda çıkan kayıt bulunamadı uyarısının anlamını haberimizde sizler için derledik... 

Türkiye Cumhuriyeti'ne kayıtlı birçok vatandaş resmi işlerinin birçoğunu e-Devlet kapısı üzerinden halledebiliyor. Oldukça fazla kullanılan e-Devlet sistemi üzerinde yapılan sorgulamalardan biri de mirasçılık belgesi. 2018 yılında kullanıma açılan mirasçılık belgesi e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabildiği gibi bunun için bir kaç adımı uygulamak yeterli. Peki e-Devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır? Miras sorgulama işlemi sırasında kayıt bulunamadı uyarısı ne demek? İşte detaylar...

e-Devlet Miras Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Vatandaşlar birçok resmi işini e-Devlet sistemi üzerinden evinden çıkmadan halledebiliyor. e-Devletin 2018 yılında başlattığı kolaylık sağlayan bir uygulama ise miras belgesi sorgulama işlemi. İşte miras belgesi sorgulamak için izlenmesi gereken adımlar;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet sistemi resmi web sayfasını açın.

  • Ardından karşınıza çıkan sayfada T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek kimlik doğrulama işlemini tamamlayın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT binasından bir e-devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Sizden istenen bilgileri doğru girerek 'Giriş Yap' butonuna basarak sisteme giriş yapın.

  • Ardından açılan sayfada en üstte arama butonu olan kutucuğa tıklayarak 'Veraset İlami Sorgulama' yazarak aramayı gerçekleştirin.

  • Karşınıza çıkan sayfa Adalet Bakanlığına bağlı Veraset İlami Sorgulama sayfasıdır. 

  • Açılan ekranda size miras bıraktığını düşündüğünüz kişinin T.C kimlik numarası istenmektedir. (Miras bırakan kişinin T.C kimlik numarasını bilmiyorsanız bu işlemi gerçekleştiremezsiniz.)

  • Kutucuğa Miras bıraktığını düşündüğünüz kişinin T.C kimlik numarasını girerek 'Sorgula' butonuna basıp işleminize devam edebilirisiniz. 

  • Size miras bırakıldığı taktirde açılan sayfada mirasa dair tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Miras Sorgulama Kayıt Bulunamadı Ne Demek?

Yukarıda anlatılan tüm işlemleri gerçekleştirerek sorgulama yaptığınızda karşınıza çıkan sayfada 'Miras Sorgulama Kayıt Bulunamadı' yazısıyla karşılıyorsanız bu yazı size miras bıraktığını düşündüğünüz kişinin herhangi bir mirası kalmadığı anlamına gelmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

T.C Kimlik Numarana Göre Sana Hangi Akrabalarından Miras Kalacak?
Soy Ağacı Sorgulama Nasıl Yapılır? İşte e- Devlet'ten Soy Ağacına Bakma İşlemleri...

Popüler İçerikler

MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!