Duygusal Zekası Yüksek, Her Daim Karşısındakiyle Empati Kurabilen Kişilerin 10 Özelliği

Duygusal zekanın yüksek olması beraberinde kuvvetli empati özelliğini de getirir. İşte empati duygusu fazlasıyla gelişmiş insanların özellikleri...

1. Çoğu zaman öncelikleri diğer insanlara yardımcı olmaktır.

Çünkü kendilerini karşılarındakinin yerine çok rahat koyabilirler. Yardıma ihtiyacı olan birini gördüklerinde ilk işleri ellerini uzatmak olur.

2. Karşılarındaki gerçekten eksiksiz dinlerler. Oldukça iyi dinleyicilerdir.

Ağızdan çıkan her sözün mutlaka bir değeri ve sebebi vardır. Eğer iyi empati kurabilen biriysen etrafındaki insanları anlamak için otomatik olarak sözlere ekstra önem verirsin. Ne düşünülüyor ne hissediliyor, bunu çözümlemek için şart!

3. Motivasyon konusunda çok başarılıdırlar.

Olumsuz konuşmaların insanlar üzerindeki etkisini bilirler ve tam da bu yüzden olumluya odaklanıp, karşılarında kendisinden moral bekleyen insanları motive ederler. İnsan en iyi kendinden biliyor işi değil mi? Yapabilirsin, başarabilirsin!

4. İlişkileri iyi yönetirler.

Duygusal zekanın yüksek olmasının hayatta en çok işe yaradığı nokta kuşkusuz insan ilişkileri. Bu yönetimi iyi yapmak da ayrı bir beceri istiyor. Uzlaştırıcı olmak, herkesin ne istediğini anlamak tam da onlara göre.

5. Hayvanlarla aralarında çok özel bir bağ vardır.

Sadece insana değil yaşayan tüm canlıları da aynı oranda düşünürler ve severler. İçlerindeki merhamet duygusu hayvanlarla özel bir bağ kurmalarını sağlar.

6. İnsanlar arasındaki sınırları çok iyi bilirler.

Her insanın eşsiz olduğunun ve bununla beraber sınırların ne kadar önemli olduğunun bilincindedirler. Kimsenin alanını ihlal etmemeye özen gösterirler.

7. Hata yapmaktan korkmak yerine bunu bir tecrübe aracı olarak görürler.

Her insan hata yapabilir değil mi? Hiç kimse mükemmel değildir. Hata yapmaktan korkmak yerine bundan ders çıkartıyor olmak şüphesiz en güzeli. Herkesin zaafları ve hataları olabileceğini bildikleri için  ne kendilerini ne de başkalarını bu konuda suçlarlar.

8. Duygularını çok iyi kontrol ederler.

Duygusal zekası yüksek insanlar çoğu zaman duygularını kontrol etmekte ustadırlar. Buna bir nevi süper güç de denilebilir. Bu yüzden kaosun ortasında kalmazlar.

9. Kin tutmak onlara göre değildir, kolayca alınıp gücenmezler.

Negatif durumlara karşı genelde pozitif olmayı seçtiklerinden kin tutmak onlara göre değildir. Konunun özüne bakmak çok daha mantıklı gelir. Empatisi yüksek insanlara bakıldığında ne kadar barışçıl olduklarını görebiliyoruz değil mi?

10. Her ortama kolayca uyum sağlayabilirler.

Gözlem yetenekleri de fazlasıyla güçlü olduğundan yeni bir ortama girmek ve adapte olmak duygusal zekası yüksek insanlar için çok kolaydır. Hem neden kendimize zorluk çıkartalım ki değil mi?

Popüler İçerikler

Kadın Öğretmenlere Kıyafet Eğitimine Tepkiler Büyüyor: "Disiplin Soruşturmaları Artabilir"
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
Eşit Maaş Alan Çiftin Ev Geçindirme Hakkındaki Anlaşmazlığı Twitter'ı İkiye Böldü
YORUMLAR
11.02.2023

🌹🌹

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ