Duygusal Çekim Olmadan Cinsel Birliktelik Yaşayamam Diyorsanız 'Demiseksüel' Olabilirsiniz!

Etrafımızda aseksüel olduğunu düşünen birçok kişi var ancak bu konuda, kendilerinin demiseksüel olma ihtimallerinin oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Bu konuya açıklık getirmek ve farkı anlamak için psikolog Antonia Hall'in sözlerine kulak verdik...

Farklarını ise şu şekilde tanımlayabiliriz:

Kendini aseksüel olarak tanımlayan insanlar genellikle cinsel çekim hissetmezken demiseksüel kişiler, birisiyle duygusal olarak bağ kurduktan sonra cinsel çekim hissederler.

Duygusal olarak bağ kurma sürecinin uzunluğunu göz önünde bulundurduğumuzda insanların kendilerini aseksüel olarak tanımlamaları ise oldukça normal...

Hall, gri-aseksüel olarak da bilinen demiseksüeller hakkında yaptığı açıklamada da demiseksüel insanların cinsel olarak aktif olabileceğini ancak cinsel dürtüden ziyade samimiyet duygusunun ön planda olduğunu söylüyor.

Bu konuda kendinizi nasıl özdeşleştirdiğinizi yalnızca siz bilebilirsiniz ancak akılda tutulması gereken şey, demiseksüel insanların birini gerçekten tanıyana kadar herhangi bir cinsel çekim hissetmemeleridir.

Hall'a göre 'Cinselliğin genel olarak cinsel arzuyu içermeyen bir odağı vardır''Demiseksüel insanlar genellikle toplumda yaygın olarak görüldüğü gibi cinsel çekim tarafından uyarılmazlar. Çoğu demiseksüel kişi için cinsel uyarılma gerçekleşmeden önce duygusal bir bağın olması gerekir.'

Demiseksüel kişiler, seks merkezli bir hayat yaşamadıkları için toplumumuzda genel olarak herkes gibi yargılamalarla karşı karşıya kalırlar.

Ve aslında özellikle sinir bozucu olabilecek şey, seks yapmak istemeden önce birini tanımanın anormal olduğu varsayılmasıdır.

Sonuçlandırmamız gerekirse Hall'in yaptığı açıklamaya göre cinsel kimlik ve yönelim söz konusunda olduğunda yapabileceğiniz en destekleyici ve kapsayıcı şey...

İnsanların kendi bireysel ilişkilerinde ne istediklerine veya istemediklerine güvenmeleridir...

Bu konuda atılan tweetler ise şu şekilde 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
twitter.com
twitter.com
twitter.com

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz👇

Cinsiyetten Bağımsız: Aşırı Çekici ve Alımlı İnsanların Hayatlarını Zorlaştıran 15 Durum
Gizli Defterleri Açıyoruz! Partnerlerinin Cinsel Organlarını İlk Görüşlerinde Şok Oldukları Şeyleri Anlatan Kadınlar
Cinsel İlişki Sonrası Karşı Taraftan Duydukları En Saçma Şeyi Anlatırken Herkese Kahkaha Attıran 17 Kadın

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
08.09.2020

bu durum bende de var hem demiseksüel hem de panseksüel olduğum için özünde iyi olan insanları çekici buluyorum.Bunun kötü tarafları var elbette insanlara duygularınızı açıp bir şeyler yaşadıktan sonra eğer yarı yolda bırakılırsanız kendinizi toparlamakta çok zorlanıyorsunuz.

08.09.2020

ben de öyleymşim şimdi farkettım

09.09.2020

Duygusal bağ şart ya. Yani bir çok kez bodosloma girdiğim oldu. Tatsız tutsuz keyifsiz bi deneyim oluyor. Sadece etten kemikten değiliz olm ruh da var içimizde işte.

30.04.2021

Bir insanı uzaktan beğenebilirim, hoşlanabilirim de. Ama aramızda gerçek anlamda bir şeyler olması için onu yakından tanımam, yoğun hisler beslemem, bağlanmam, güvenmem gerekir. Eğer böyle bir kişiyle tanışmazsam hayatımın sonuna kadar yalnız yaşabilirim. Tanışırsam ne ala, tanışmazsam da ne yapalım yani, havasındayım. Ben zannediyorum ki, herkes de böyledir. Hiç de böyle değillermiş. Millet karşısındaki kişiyi doğru dürüst tanımadan paldır küldür ilişki yaşıyormuş. Bu yönelimi yaklaşık iki sene önce öğrendim, 40 yaşıma geldim, vay anasını sayın seyirciler diyorum ya. +++

30.04.2021

Meğer nasıl bir fanusun içinde yaşıyormuşum ben. Kimse benim gibi değilmiş, çevremde böyle yaşayan tek kişi benmişim. Sonra üstüne sorup soruşturduğumda olayın hiç benim tahmin ettiğim gibi olmadığını öğrenip büyük bir aydınlanma yaşadım. Straight alloseksüeller, gelişi güzel ilişki yaşıyor, tek gecelik, kısa dönemli ilişki yaşayıp, pat ayrılıp çat barışıyorlar. Asla anlayamadım bunu, oldum olası iğrenç buldum. Çok iğrenç lan, nasıl yapıyorsunuz bunu oğlum? benim mantığım bir ilişkim olursa: ekime kadar, olmazsa s.kime kadar felsefesi. haha Cidden umrumda değil, hiç önemsemiyorum, böyle şeyler hiçbir zaman hayatımın önceliği olmadı.

TÜM YORUMLARI OKU (7)