Duygu Özkan Kılıç Yazio: Haz İletişiminden Kurtulmak Mümkün mü?

Sevgili Haz Sözcüğü;

Aslında anlamınla coşku uyandıran bir kelimesin:

“Bir şeyden duyusal veya manevi sevinç duyma” …

Ancak …

Malum 2020’yi böylesine hararetli yaşarken ve de sanki sadece 21. yüzyıl varmış gibi davranırken her alanda, hızla arınmamız gereken haz iletişiminden ve haz iletişimcilerinden uzaklaşmak adına nedir ve kimdir gözlemleriyle belki hep birlikte yetişkin zorbalığını azaltabiliriz.

Tespit 1: Haz iletişimcileri sonsuz bir beden özgüvenine sahiptir.

Mesela derler ki yiyorum ama kilo almıyorum. Ve en sevdikleri an, gram aldığınızı fark etse sen kilo mu aldın sorusudur. Maruz kalmamak için siyah giyinip buluşun ya da bence kendi bedeninizle barışıklığınıza sahip çıkın ki haz iletişimine faydanız olsun😊

Tespit 2: Haz iletişimcilerinin gözleri havuçla beslenmiştir, görmezlerse olmaz.

Mesela diyelim ki çok özenle bir şey hazırladınız, paylaştınız, gösteriniz haz iletişimini severlerle. Hemen gözlerindeki çaba başlar ve o hata mutlaka bulunur, o beklediğiniz bak ben senin özenine rağmen yine de buldum ışıltısı gözlerde hemen belirir. Bence konu iş dokümantasyonuysa böylelerinin yanında kendinizi konumlandırın, malum bunun bir de üst yönetim raporlamaları var. Ya da bir süre staj gibi düşünün, bu tarz haz iletişimcisi yeterliliği mutlaka sizin gözlerinizde de hayat bulacaktır.

Tespit 3: Haz iletişimini en çok sosyal medya hikâye akışında tanırsınız.

Ayna karşısındaki fotoğraf kareleri hiç bitmez.

Aynı yüz ifadesinin her türlü filtrelenmiş hali hiç bitmez.

Aynı yemek sofrasının her tabağının tek tek çekimi ya da kolajı hiç bitmez.

Mesaj şudur: Aradığım hazzı buldum 😊

Peki ne yapmak lazım; destek olmak adına hikayeniz şu kadar kişi tarafından görüntülendi skoruna katkıda bulunun … Ta ki sizin daha güvenli paylaşımlarda bulunduğunuzu fark ederek sizi örnek alıncaya kadar. Hep iyi örnekler oluşturmanın, haz iletişimcilerinin durdurulması için global sorumluluk olduğunu düşünmüşümdür.

Tespit 4: Haz iletişiminde sayısal verilerin takibi son derece önemlidir.

Tam olarak kastım beğeni sayısına takılanlar, fotoğraf yükledikten sonra dakika başı kim beğendi diye sürekli telefona bakanlar, ah bir de yorum gelse diye kıvrananlar en sevdiklerimiz arasında.

Bir de retweet sevenler var ki iş dünyasında onlara da bayılıyoruz. Yazdığı tweetin ekran görüntüsünü çekip bu tweetimi sahadaki herkes önce kalp sembolüne dokunarak sevip sarmalayacak; bir de tabi ki de retweet edecek ki sizin kuruma olan sadakatinizi göreyim diyenler var. Yani bu kategori iyi bir terapiyi hak ediyor insan kaynakları yönetiminde. Kurtuluş var mı; belki işe alım sürecinde sözleşme imzalayacağınız kurumun kurumsal iletişim stratejisini öğrenerek karar verebilirsiniz😊 Tabi ki kariyer ideal bir dünya değil, ben çok sık sosyal medya kullanmıyorum diyerek belki biraz kurtulabilirsiniz.

Haz iletişimini zihnimdeki tanımladıktan sonra inanılmaz gözlemler, anlar ve kendime notlar oluşturdum.

Haz iletişimi yapayım derken; ego, süper ego, id olarak karşımızdaki kişinin hislerinden uzaklaşıyorsak; susmak, paylaşmamak ve hazzımızı kendi içimizde kendimize sunmak en iyisi.

İletişimdeki duruşumuzun herkeste sevinç uyandırması umuduyla…

Popüler İçerikler

Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi