Türk Eğitim Felsefesi Çağdaş Eğitim sistemini benimsemektedir. Bu sisteme göre çocuklar, ezberci zihniyetten uzaklaştırılıp, sorgulayan, sorumluluklar alabilen, özgün düşünceler ortaya koyabilen, pasif konumdan üreten, tasarlayan, analiz eden eğitimin her kademesine dahil olan aktif öğrenci modeline geçilmiştir.
Öğretmen adeta bir yol gösterici rehber konumundadır. Çocukların üst bilişini öğrenmeyi öğrenmesini sağlamayı, sorgulamayı, yaratıcılığı, örnekler sunarak bilişi yürütmesini etkin hale getirecek sizlersiniz. Bu nedenle düşünme eğitimi derslerinin felsefe hocalarına verilmesi önemlidir. Haliyle toplumun eğitim felsefesi programları, belirlemede temel taştır.
Bu eğitimi bin bir zahmetle okuyan soyut kavramlar üzerinde düşünüp 3 oturumlu dersler alan hocaların alanları üzerinde çalışmalar yapmasına olanak sağlanmalıdır.
Düşünme eğitimi felsefe hocalarına verilmelidir. Ülkenin düşünen nesillere,bilim üreten nesillere ihtiyacı var.
Felsefe grubu öğretmenleri yıllardır adaletsiz bir atama daha doğrusu atanamama sistemi içerisinde yer almaktadır.Artık hak yerini bulmalı,felsefe grubu dersleri (psikoloji,sosyoloji,mantık) zorunlu olmalıdır.Ve elbette ki kazanımları doğrudan felsefeye ait olduğu için düşünme eğitimini felsefe grubu öğretmenleri vermelidir.
dersin içeriği baştan başa felsefe grubu içerisindeyken ekonomik kaygılar nedeniyle hiç ilgisi olmayan branşlara da verilebilir mantığının olduğu yerdir Türkiye. Bari bu kez amacına ulaşsın bu ders. Hak ettikleri kaliteli eğitimi alsın çocuklar. Bizler bunun için yıllarımızı verdik.