Düşündük, Taşınıyoruz: İnsanoğlu 2117'ye Kadar Mars'ta İlk Şehrini Kuracak!

"Mars 2117 projesi uzun soluklu olacak."

Bu sözleri söyleyen isim, Dubai'nin yöneticisi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkan yardımcısı Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. 

'İnsan tutkularının sınırı yok ve içinde bulunduğumuz yüzyılın bilimsel gelişmelerine bakan herkes, insanlığın en büyük hayaline yaklaşmakta olduğumuzu görecektir.'

Al Maktoum, The Washington Post'a verdiği bu ifadede, ülkesinin ilerleyen dönemde uzay bilimlerine verdiği önemi artıracağını belirtti.

Ülkenin aldığı bu akademik kararın sebebi, Orta Doğu'nun insanları için ilerleyen zamanlarda gezegenler arası yolculuğu ve diğer gezegenlerde kolonileşmeyi mümkün kılmak.

Tasarlanan şehir, Dubai'deki zirvede sanal gerçeklik ortamında tanıtıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tasarlanan konsept kentin adı ise "Bilgelik Kenti" (City of Wisdom).

Bu kent, ülkenin Mars'ta inşa etmeyi planladığı kentin bir önizlemesini sunuyor. Dubai'de düzenlenen Dünya Yönetim Zirvesi'nde Bilim ve Araştırma Komitesi'nin başkanlığını üstlenen Saeed Al Gergawi, tasarladıkları bu şehrin aşağı yukarı Şikago kenti büyüklüğünde olduğunu ve 600,000 insanın yaşamasına uygun olarak düşünüldüğünü belirtiyor.

Al Gergawi, sözlerini şöyle sürdürüyor:

'Başlangıç olarak böyle bir nüfus planlamasının yeterli olacağını düşündük çünkü bu tıpkı egzotik bir adaya yerleşmek gibi; herkes bir anda gidip yerleşemez. Bu sırada biz de roket teknolojimizi, Mars'ı gezegenimize daha çok benzetmek için oksijen teknolojimizi geliştireceğiz ve yavaş yavaş herkesin Mars'a gitmesi ve orada yaşaması daha kolay hâle gelecek.'

"2117 planının başarıyla gerçekleştirilebilmesi için diğer ülkelerin yardımını talep ediyoruz."

Al Gergawi bu sebeple projeye destek vermek isteyen ülkelerle her yıl yenilenecek bir anlaşma imzalanmasının gerekliliğini vurguluyor. Al Gergawi'nin Mars'ta kurulacak olan koloninin yönetim biçimi hakkında da değişik fikirleri var:

'Dünyamız en genel anlamıyla kapitalist sistem tarafından yönetiliyor. Mars'ta kuracağımız şehirde de elbette kapitalist elementler olacak ancak bunun yanında Mars'ın koşullarına ve şartlarına uygun yeni ve özgün bir yönetim biçimi oluşturmak istiyoruz.'

2117 projesi yolundaki ilk hedef ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait "Hope" isimli insansız araştırma aracının Mars'a gönderilmesi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fransız ve İngiliz bilim insanlarından destek alarak yürütecekleri bu projenin 2021 yılında hayata geçmesi planlanıyor. Yetkililer şu an için projenin önünde hiçbir engel olmadığını belirtiyor. Ne dersiniz, 2117 projesi gerçekten de hayata geçirilir ve torunlarımız soluğu Mars'ta alır mı? Neyse, umalım da yaşam süresinin uzatılması için bir şeyler yapılsın ve soluğu Mars'ta alan bizler olalım...

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
YORUMLAR
18.02.2017

Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu görünce detaylı okumadan geçtim. Böylesine ütopik bir fikri gerçekleştirebilmek için teknolojik donanım ve yeterliliğe sahip olmadıklarını kendileri de biliyorlar. Muhtemelen reklam amaçlıdır, gözünüzde büyütmeyin.

Amk ibneleri dünya düz diyordunuz ne işiniz var yuvarlak gezegende nası duracaksınız aşağı düşersiniz,evveliyatını siktiğimin kertenkeleleri sizi madem o kadar paranız var Suriyedeki soydaşınıza sahip çıkın kurtarın bizi.

Pasif Kullanıcı
18.02.2017

Araplar birbirlerini hiç sevmezler. Zenciler gibi. İki ırkta da kabile anlayışı hakim. O yüzden birbirleri arasında çok bölünürler. Bir arada durmayı, kendi milletinden olanlara destek çıkmayı düşünmezler. Kendini bile sevmeyen millet başkasını nasıl sever? Ya da biz niye onları sevelim?

Pasif Kullanıcı
18.02.2017

BAE Dünya'nın dışına çıkabildiğimize inanıyormuş lan.

TÜM YORUMLARI OKU (24)