Düşündüğünüzden Daha Tehlikeli! Çiçeği Burnunda Annelerin Doğum Sonrası Depresyon İçinde Olduğunu Gösteren Belirtiler

Dünyaya yeni bir birey getirildiğini düşününce oldukça normal bir durum...

1. Sürekli iyi bir anne olup olmadıklarını düşünürler:

3. Geçmişte zevk aldıkları şeylerden zevk almamaya başlarlar:

4. İştahlarını kaybederler ya da çok fazla yemek yerler:

Doğum sonrası yemek alışkanlığında ciddi değişikler olan bir annenin doğum sonrası depresyonda olma ihtimali çok yüksektir. İştahı tamamen kapanabilir veya normalde çok daha fazla yemek yemeye başlayabilir. Sonuç olarak da ya kilo verir ya da alır. Bu da, yeni anneyi fiziksel ve psikolojik açıdan olumsuz etkiler.

5. Kendilerine veya başkalarına zarar vermekten bahsederler:

6. Çok fazla ağlarlar:

Dünyaya yeni can getirmek, duygusal olarak baskı yaratabilir. Fakat, yeni doğum yapmış bir kadın çok fazla ağlıyorsa bunun altında yatan başka sebepler olabilir. Neden ağladıkları sorduğunuzda ise kendilerini anlayamadıkları için mantıklı bir sebep söyleyemezler.

8. Konsantre olamazlar ve karar veremezler:

Hayatınıza yeni girmiş birinin tüm bakımının sizin üstünüzde olması biraz ağır gelebilir fakat bu durumun sizi doğru karar vermekten alıkoymaması gerekir. Yeni annenin odaklanma güçlüğü çekmesi, hatırlama konusunda zorlanması ve günlük kararları verirken kararsız kalması depresyonda olduğunun işareti olabilir.

9. Sinirli olurlar:

BONUS:

Doğum yaptıktan sonra çok bilmiş insanların anneliğinizi yargılamasına izin vermeyin ve doğum sonrası depresyonunun çoğu kadın tarafından yaşandığını bilerek gerekirse profesyonel destek almaktan çekinmeyin.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
17.12.2019

Çoğu erkek kadinlar bu durumdayken sabredeceklerine yardım edeceklerine aldatmayı seciyorlar

17.12.2019

Lohusa dönemi (doğumdan sonra 40 gün süre) cidden tehlikeli bir süreç.Anne yalnız başına bırakılmamalı.Kabuslar,ağlama krizleri,aşırı sinirlilik durumu ve bir çok şey mevcut oluyor.Bir çok haberde görmüşsünüzdür yeni doğan bebeğini öldüren kadınları.Asla hakkı değil o çocuğun geleceğini elinden alması ama yalnız başlarına oldukları için çocuğa zarar veriyorlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ