Petrol fiyatlarının düşüşünden en kötü etkilenen OPEC üyesi Venezuela. Ekonomisi neredeyse tamamen her gün yaptığı yaklaşık 2 milyon varillik petrol ihracına bağımlı ülke için petrol fiyatındaki her 1 dolarlık düşüş, senelik 720 milyon dolar gelir kaybı demek. Bu durum, Venezuela'nın iflasın kıyısına gelmesine yol açtı.
Brezilya
Güney Amerika'nın en önemli petrol üreticilerinden Brezilya da durumu pek iç açıcı olmayan ülkelerden.
Düşen fiyatlar, devlet petrol şirketi Petrobras'ın, içine cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'i de alan yolsuzluk soruşturmaları, Rio 2016 olimpiyatının getirdiği maddi yükle birleşince Brezilya, ülke tarihinin en büyük ekonomik buhranlarından birine girmekte.
Nijerya, Angola, Cezayir ve Libya
Batı Afrika'daki iki OPEC üyesi Nijerya ve Angola da düşen petrol fiyatından olumsuz etkilenenlerden. Her iki ülke de neredeyse tamamen petrol ihracından geçindiğinden, ekonomik büyüme hızları birkaç yıl öncesine göre yarıya inmiş durumda.
Kuzey Afrika'daki iki OPEC üyesinden Cezayir de düşen petrol fiyatlarının etkisini ekonomisini çeşitlendirerek azaltmaya çalışıyor.
Fakat sadece geçen yıl içinde ülkenin döviz rezervleri 2014 sonunda 180 milyar dolarken, bu yılı 150 milyar dolar civarında kapattı.
Libya'da ise düşük petrol fiyatları, ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizde çarpan etkisi yaratıyor.
Kur yükselmesi açıklama için yeterli değil. Varili 110 dolarken bize maliyet 220 tl civarındaydı. Şu anda 35 dolarken bize maliyeti 105 tl. Yani 220 liradan alırken benzin 5,10 tl idi, 105 liradan alırkende 4,40 tl. Durduk yere zam var.
amk arapları vızık vızık ediyolar şimdi ,o petrolünüz bitince kimin kucağına oturacaksınız acaba -.-
ham petrol fiyatı %75 düşüyor ama türkiyede benzin fiyatı sürekli artıyor.. bu nasıl iştir anlamadım. petrol fiyatı düşmemiş olsa şu anda benzinin fiyatı 20 tl olacaktı sanırım.. aman ucuz yırtmışız hadi yine iyiyiz :()