Bursa Bülbülü ile Yeniden Kendine Hayran Bırakan Ata Demirer'in Hayatına Dair Az Bilinen Detaylar

Komedi denilince akla gelen ilk isimlerden biri Ata Demirer. Ancak onu, diğerlerinden ayıran bambaşka bir duruşu var; açıkçası biz hastası olduk...

Teknenin üstündeki bu "yumurta gibi çocuk", seneler sonra Türkiye'de ünlü bir komedyen olacağının farkında değildi büyük bir ihtimalle. Fakat yetenek, insanın peşini bırakan bir şey değil...

Onun hikayesi Bursa'da başlıyor. Pek de sevmediği lise hayatı bittikten sonra abisinin tavsiyesiyle gece kulüplerinde piyanist şantör olarak çalışmaya başlamış; hani şu klavye başında "Ahmet Bey hoş geldiniz..." diyen şantörlerden.

Sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konervatuvarı Türk Müziği Bölümü'nü kazanıyor ve hayatının dönüm noktalarını asıl burada yaşamaya başlıyor.

Grup Vitamin üyeleri Gökhan Semiz ve Emrah Anul ile okulda tanışıyor Ata Demirer. Gökhan'ın 'Oğlum sen bize yaptığın bu komiklikleri bir yerde çıkıp anlatsan ortalığı yıkarsın' tavsiyesi üzerine Bakırköy'de bir barda sahneye çıkıyor. Hem şarkı söylüyor hem espri yapıyor ama insanlar şarkılardan çok esprilere kopuyorlar. Bu arada Vitamin'in İsmail klibindeki 'Ulan İsmail'in Ata Demirer olduğunu da bilmem fark ettiniz mi?

Asos'ta bir otelde müdürlük yapan eniştesinin “Atla buraya gel, hem tatil yapar hem de sahneye çıkıp harçlığını çıkarırsın" teklifi ise Ata'nın en büyük şansı.

Çünkü bir gece sahnedeyken Dormen Tiyatrosu oyuncuları Ata'yı seyrediyor ve çok beğeniyor. Bir süre sonra Ata'ya 'Tam senlik bir rol var!' denilerek 'Kolay Para' filmi için teklif götürüyorlar ve bir saniye bile düşünmeden teklifi kabul ediyor Ata.

Öyle beğenilen stand up'lar yapıyor ki, "Tek Kişilik Dev Kadro" oyununu tam 1000 kez sahneliyor. Sonra tüm Türkiye'nin kendisini tanımasını sağlayan Korsan TV macerası başlıyor...

Bülent Ersoy takliti, Niyazi Gül ve daha nice tipin hayatımıza girişidir Korsan TV.

Gelmiş geçmiş en renkli filmlerden biri olan Neredesin Firuze'de bir türlü patlayamayan yetenek olarak seyrederken filmin şarkılarını seslendiren deli dehşet bir ses olarak da görüyoruz onu.

Zaten bir süre sonra da hepimiz 'Araknafobia örümcek fobisidir, oturduğum bu yer Swissotel lobisidir' şarkısının yer aldığı Makara albümünü de ezberliyoruz. Hele bir Gülbahar yorumu var ki, dinleyip dinleyip kendimizden geçiyoruz...

Ve bir süre sonra Avrupa Yakası'nda Volkan Sütçüoğlu olarak karşımıza çıkıyor, iyice hastası oluyoruz. Şu an Ata Demirer'i hâlâ Volkan Sütçüoğlu olarak kabul eden bir sürü insan var.

Dünyanın en saf, en aşık ve en tatlı müzisyeni Hüseyin Badem'le tanışmamız ise Eyvah Eyvah serisiyle başlıyor. O kadar seviliyor ki, Eyvah Eyvah 3 bile çekiliyor.

KİMDEN ÖTÜRÜ BE? SENDEN ÖTÜRÜ!

Olanlar Oldu filminde hem Zafer hem de Döndü Teyze'ye hayat vermesi ise hayranlığımızı katlıyor. Çünkü Döndü Teyze'nin her yaz gördüğümüz, kasaba yerlisi gerçek bir teyze olduğuna yemin bile ederiz; o kadar gerçek!

Ata Demirer'i eğer ekranda ya da sahnede göremiyorsanız hiç merak etmeyin; gayet mütevazi bir hayatı var. Mesela onu her mahalledeki çocuklarla top oynarken görebilirsiniz.

Mahallede değilse gideceği yer belli: Tekne. Öyle bir deniz aşığı ki, havalar ısınmaya başladığı anda teknesine atlayıp denizin açıklarına karışıyor ama turist gibi değil, zengin iş adamı gibi hiç değil; balık gibi...

Gerçek bir deniz aşığı olan Ata Demirer, tutkusunu öyle güzel anlatmış ki, katılmamak imkansız:

'Suyun içindeyken karadaki yerçekimi ortadan kalkınca, anne karnındaki cenin gibi bir sıvının içinde olmanın ve muhteşem bir özgürlüğün tatminini yaşıyorsun. O yer çekimsiz ortam, seni anormal bir şekilde içine alıyor. Acaba denizi kirleten insanlar bu duyguyu hissedemedikleri için mi bu kadar hoyrat davranıyorlar?'

İyi bir aşçı olduğunu tahmin etmek zaten güç değil. Instagram hesabından arada "keyfine" yaptığı yemeklerin tarifini de veriyor.

Şu güzelliği yaşamak isteyen kaç kişiyiz? Hayat bu işte!

Ne kadar hayvansever olduğunu da onu biraz detaylı araştırınca anlayabilirsiniz. Yüzündeki ifadeden sevgi fışkırıyor resmen!

Gökçeada'yı çok sevdiğini zaten filmlerinden bilirsiniz. O zaman Ada'daki dayıların, babaların kendisinin en yakın arkadaşları olduğunu da bilmeniz lazım. Şu ortamda olmak için canımızı veririz!

Yukarıdaki video maalesef en güzel yerinde bitiyor ama Ata Demirer, güzel sesini "Ata Demirer Gazinosu" programıyla sevenlerine duyuruyor.

Kendisini en son "Hedefim Sensin" filmiyle ekranlarda izlemiştik hatırlarsanız

Şimdi ise Bursa Bülbülü filmiyle hepimizi kendine hayran bırakmayı başardı. Filmdeki "Beyaz Zambaklar" ve "Unutma Beni" şarkısını ise kendisi Taşkın Sabah ile birlikte yaptı. Helal olsun gerçekten!

"Denizi en sevdiğin arkadaşın gibi düşün; dostluk senden ne istiyorsa deniz de onu istiyor. Saygı, sevgi, dikkat ve nezaket."

Böyle demiş, ne de güzel özetlemiş denizi ve dostluğu. Umuyoruz ki deniz, hayatından bir gün bile eksik olmasın. İyi ki varsın!

Popüler İçerikler

Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
YORUMLAR
10.10.2018

Çok samimi bir oyuncu. Gerçekten Türkiye'de ki nadir yeteneklerden bir tanesi.

11.10.2018

"Türkiye'de ki" değil, "Türkiye'deki". İlgi eki olan "ki" bağlaç olan "ki" gibi ayrı yazılmaz. ;) Bunu ayırmanın yolu da şu: Eğer İLGİLİ söz grubuna "hangi" sorusunu sorduğumuzda cevap alıyorsak o "ki" bitişik yazılır. Örnek: Hangi nadir yeteneklerden bir tanesi? - Türkiye'deki nadir yeteneklerden bir tanesi. ;)

10.10.2018

İlk kez Onedio editörlerinden güzel bir cümle okudum. "Mahallede değilse gideceği yer belli: Tekne. Öyle bir deniz aşığı ki, havalar ısınmaya başladığı anda teknesine atlayıp denizin açıklarına karışıyor ama turist gibi değil, zengin iş adamı gibi hiç değil; balık gibi..."

09.10.2018

Seni seviyoruz ata demirer iyiki varsın usta :)

TÜM YORUMLARI OKU (28)