Dur Yolcu! THY, İstanbul'dan Çanakkale'ye İlk Uçuşunu Destansı Zaferin Tüm Kahramanlarına Adadı!

THY, İstanbul'dan Çanakkale'ye ilk kez uçtu! 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 104. yılında ilk kez Çanakkale'ye uçan THY, bu özel seferi de destansı savaşın zaferlerine adadı.

Geçtiğimiz yıl da THY, İzmir'e giden uçağa özel bir rota belirleyerek uçağı Gelibolu’ya yönlendirmişti.

Anlamlı güne ve uçuşa özel belirlenen “THY18CK” uçuş kodu ile Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçağın kaptan pilotu Murat Söylemez, kalkıştan bir süre sonra yolculara Gelibolu semalarında olduklarını belirterek, “Hiç görmedikleri bizler için canlarını feda edenleri, asla unutmayacağız.” anonsunu yapmıştı.

Anons sonrası Çanakkale Türküsü eşliğinde destanın yazıldığı toprakların üzerinde duygu dolu anlar yaşayan yolcular, bu anlamlı uçuşu dakikalarca süren alkışlarıyla daha da özel kılmıştı. Uçak, daha sonra İzmir’e yönelmişti.

Tarihin en büyük zaferlerinden birine imza atan Çanakkale kahramanları, Gelibolu semalarında anılırken, 2018 yılında THY bir de video yayınlamıştı:

THY bu yıl da 'İstanbul’dan Çanakkale’ye düzenlediğimiz ilk uçuşu, destansı zaferin tüm kahramanlarına adadık' mesajıyla bir video yayınladı.

İşte o ilk uçuş ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için hazırlanan video:

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
18.03.2019

Ana sayfadaki link görünümünü değiştirin lütfen ! Yazı tam görülmediği için kötü bir görünüşü var.

18.03.2019

Bende ilk gördüğümde "itler anısına" gördüm. Noluyoruz diye içimden geçirirken aslında "şehitler anısına" olabileceğini tahmin ettim. Ama dediğiniz gibi ilk görüntü çok garip olmuş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ