Dünyayı Unutmayın! Doğa Dostu Bir Girişim Kurmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Doğa dostu bir girişim kurmak istiyor ama tam olarak nereden başlayacağını bilemiyor musunuz? İşte çevreyi ve doğayı koruyabileceğiniz, zarar vermeden büyütebileceğiniz bir girişim için ihtiyacınız olanlar!

1. Yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirin.

Eğer girişimde bulunacağınız alan yenilenebilir enerji kaynaklarını içerebiliyor veya değerlendirebiliyorsa bundan yararlanın. Doğaya vereceğiniz zararı en aza indirmek oldukça önemli.

2. Geri dönüşümü kullanın.

Plastik, kağıt veya farklı ürünleri geri dönüştürerek işletmenizde değerlendirin. Bu sayede geri dönüşümü iş hayatınızın tam orta noktasına yerleştirebilirsiniz.

3. Herhangi bir aşamada güneş enerjisinden yararlanın.

Özellikle enerji üretimi yapıyorsanız veya güneş enerjisini kullanabileceğiniz bir mekanınız, alanınız varsa bunu değerlendirin.

4. Biyobozunur malzemeler tercih edin.

Eğer oluyorsa ürettiğiniz malzemelerde biyobozunur malzemeleri tercih ederek doğada kendiliğinden yok olmalarını sağlayın. Buna imkanınız yoksa kullandığınız ürünlerde de biyobozunur tercih edebilirsiniz.

5. Döngüsel ekonomiyi odağınıza alın.

Üretim, kullanım ve imha süreçlerine döngüsel ekonomi ile yaklaşarak yeniden dönüşümü odağınıza alın. Kaynaklarınızı döngüsel ekonomi özelinde yeniden değerlendirin.

6. Atıkları yeni kaynaklara dönüştürün.

Kaynak için satın alım yerine elinizdeki veya çevrenizdeki atıkları yeniden değerlendirin ve onları yeni kaynaklarınız haline getirin.

7. İleri dönüşüm yapın.

Geri dönüşüm kadar ileri dönüşüm de çevre ve doğa açısından oldukça önemlidir. Elinizdeki kaynakları ileri dönüşüm yaparak farklı şekillerde kullanın ve sunun.

8. Ön sipariş sistemini tercih edin.

Oldukça ekolojik ve ekonomik bir çözüm olan ön sipariş sistemi ile ihtiyaç fazlası üretimin önüne geçerek doğaya vereceğiniz zararı engelleyebilirsiniz.

9. Çevre dostu kaynaklar kullanın.

Üretim aşamasında çevre dostu kaynaklar kullanarak doğaya verdiğiniz zararı aza indirin. Kullandığınız ipin, kumaşın veya herhangi bir malzemenin çevre dostu olup olmadığını kontrol edin.

10. Üretim süreçlerinde kullandığınız su, elektrik ve benzeri noktalara dikkat edin.

Özellikle bir şey üretiyorsanız üretim aşamasında harcadığınız kaynakları olabildiğince aza indirmeye dikkat edin ve bu şekilde ilerleyin.

Popüler İçerikler

Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi