Dünyayı Kasıp Kavuran Trap Müziğin Tarihini Unutulmayan 14 Parça ile Tek Tek Masaya Yatırdık!

Trap şarkıların, özellikle Türkiye yapımı olanların, güncel örnekleri hepimiz biliyoruz, dilimizden radyolarımızdan, kulaklarımızdan düşmüyor. Peki her şey nasıl başladı?

Trap, Rap müziğin bir alt kolu olarak 1990'ların başında ABD’nin güney eyaletlerinde ortaya çıktı.

İsmini de Atlanta sokaklarında uyuşturucu satılan yerlere verilen “trap” yani tuzak isminden aldı. Agresif sesler ve sözler içeren bir müzik tarzı ile uyuşturucuyla lekelenen hayatları ve şehir sokaklarında insanların karşılaştığı şiddeti anlattılar.

1. 2012'de EDM yapımcıları ve DJ'leri tarafından şarkılarında trap müzik unsurlarını kullanmaya başladılar.

2. TR-808 1980 isimli davul makinesi yeraltı müzisyenleri arasında ekonomikliği, kullanım kolaylığı ve kendine has sesleri (özellikle derin ve "patlayan" bas davulu) sayesinde popülarite kazandı.

Beat makerlar hızlıca bu aleti kullanmayı öğrendi, benimsedi ve sınırlarını keşfetti. Trap müzik sound’unun yapı taşı oldu. Bu alet billboard listelerinde yer alan şarkılarda en çok kullanılan davul makinesi olmayı başardı.

3. Drama, Amerikalı sanatçı 1999 yılında yayınladığı "Left, Right, Left" ile adını duyurdu.

4. “Trap müzik” T.I.'ın 2003 yılında çıkardığı “Trap Müzik” albümü ile yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

5. Shawty Redd Amerikalı şarkı yazarı, söz yazarı ve prodüktör. Uyguladığı prodüksiyon stili bizim sonraları trap müzik diyeceğimiz tarzın öncülerinden biri olmasına neden oldu.

6. Young Jeezy, Let's Get It: Thug Motivation albümü ile Billboard 200 listesine 2. Sıradan girerek ana akım ile underground’u bir araya getirdi. Trap’in ana akıma trap esintilerinin etki etmesini sağladı.

7. Gucci Mane, 2005 yılında Trap House isimli albümünü yayınladı, sonraki sene Hard to Kill albümü bizlerle buluştu. Tran-A-Thon ve Back to the Trap House albümlerini yayınladı.

8. Ve Modern Trap’in asıl popülaritesini Lex Luger isimli prodüktörün rapçi Waka Flocka Flame için yaptığı 2009 tarihli Flockaveli albümü ile kazandı.

9. Trap müzik 2010’lu yıllarda ana akım müzik listelerinde önemli bir yer edindi ve takip eden senelerde listeleri domine etmeyi başardı.

10. Ezhel için trap müziğin Türkiye'deki öncüsü diyebiliriz, çıkardığı "Müptezhel" albümü ile hem kendi adını hem de trap müziği tüm Türkiye’ye duyurdu.

11. Ezhel’in ardından bomba gibi Ben Fero çıktı karşımıza, içten bir üslupla biladerlerine konuşur gibi okuduğu şarkılar içimize işledi kendisini çok sevdik.

12. Khonktar, gangsta rap ekolünü benimsemiş müzisyenlerden biri ancak yaptığı müziğe, trap müzik demek doğru olacak.

13. Anıl Piyancı da trap müziğe sonradan gönül verenlerden.

14. Şehinşah, Ufuk Yıkılmaz’ın sahne adı. Son dönemde yayınladığı parçalarla büyük ses getirdi, trap müziğin ülkemizdeki öncülerinden biri haline geldi.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR

dünya müzik kültürünün çöpleri ektedir.

29.09.2020

Sana laf anlatmaya bile çalışmayacağım.Acınası bir cahilsin çünkü.Deve sidiğini yudumla ve s*ktir git bu siteden

Pasif Kullanıcı
29.09.2020

Aspo - Bin Defa ft. Motive dinliyorum alakası yok ama wedge hesalaması yaparken güzel oluyo

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ