Dünyayı Aydınlatan Türk Kadını; Kurduğu Startupla Dünyadaki Tüm Görme Engellilere Sesli Destek Sağlayan Uygulamanın Yaratıcısıyla Tanışın!

Görme engelliler için hayatı daha da kolaylaştırmak adına her gün yeni bir proje hayata geçiriliyor. Akıllı bastonlar, günlük hayatı kolaylaştıran uygulamalar, sokaklardaki sesli yönlendirmeler gibi gelişmelerle onların hayatına biraz olsun ışık tutulduğunu bilmek herkesi oldukça mutlu ediyor.

Ama geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 'Dünyanın En Faydalı Startupları' gecesinde Türkiye'yi sevince boğan bir olay yaşandı. 34 yaşındaki genç Türk Kadını Nazlı Oya İrmikçioğlu bir ilke imza atarak görme engellilerin günlük hayata sıkı sıkı tutunmasını sağlayan bir uygulamayla 1'incilik ödülünün sahibi oldu.

12 ülkenin katıldığı bu yarışmada hem Jüri Özel Ödülü'nün hem de 1'incilik ödülünün sahibi olan Türk mühendis ödülünü alırken inancın başarıya olan etkisini tüm kadınlara örnek niteliğinde anlattı.

Gönüllü Telsiz adı verilen ve tüm dünyada indirme rekorları kıran bu uygulama sayesinde akıllı telefona sahip olan ve görme yetisi olan herkes uygulamanın içerisine ekledikleri güncel yönlendirmelerle görme engellilere ufak bilgilendirmeler bırakıyor.

Görme engelliler ise onlara özel telefonlarına indirilen bu uygulamada bulundukları lokasyondaki tüm gelişmeleri anında yardımseverlerin seslerinden dinleyerek günlerini şekillendirebiliyorlar.

Kapalı bir yol, kaldırım çalışması, otobüs durağının kalabalıklık durumu, hava durumu ya da o gün açık olan eczane, market gibi günlük hayatta işimize yarayan bilgileri Gönüllü Telsiz'in içine not olarak ekleyen yardımseverler sayesinde görme engellilere günlük hayat artık daha da kolay geliyor.

Uygulamayı tüm dünyada kullandıran ve her geçen gün daha da çok kişiye faydası dokunan Türk mühendisimiz Nazlı Oya İrmikçioğlu'nu 12 ülkenin katıldığı bu yarışmadan 1. çıkarak bize bu gururu yaşattığı için tebrik ediyoruz.

Vestel olarak biz buradaydık, bu haberler gerçek olduğunda da burada olacağız. #365GünKadınlarGünü

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!