Dünyaya Adımızı Duyuran Türk Hava Yolları'nın Logosunun Ne Anlama Geldiğini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Bizi gururla temsil eden Türk Hava Yolları'nın amblemini de nerede görsek tanırız haliyle. Hatta ''çok uçanlar'' bilir; valizinde bu amblemin anahtarlığını taşımayan neredeyse yoktur, desek de yeridir.  Peki gururla taşıdığımız bu logo ne anlama geliyor, hiç düşündünüz mü?

Türk Hava Yolları deyince aklınıza ne geliyor? Evet, Türkiye'nin ulusal havayolu şirketlerinde bayrak taşıyıcı olan ve dünyanın pek çok yerinde uçuş ağı olan bir şirketten bahsediyoruz.

Nereler mi? Uzak Doğu'dan tutun, Güney ve Kuzey Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey ve Güney Amerika... Kısacası dünyanın her yerinde uçuş ağı olan Türk Hava Yolları, yılda yaklaşık 32.621.641 yolcusuyla göklerde süzülen bir havayolu şirketidir.

Ayrıca, “Havayolları Oscarı” olarak bilinen Skytrax Awards törenine altı kez üst üste damgasını vuran da yine Türk Hava Yolları'dır.

Peki ama medar-ı iftiharımız Türk Hava Yolları'nın logosu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Twitter kullanıcısı olan Deniz Bilgen, bu logonun ne anlama geldiğini kullanıcılarla paylaşıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Türk Hava Yolları'nın logosunda uçan bir yaban kazı bulunmaktadır. Amblemi her çevirişinizde T, H ve Y harfleri ortaya çıkar.

Neden mi yaban kazı?

Yaban kazları, 9000 metre civarındaki yüksekliklerde, binlerce kilometre uzağa ve toplu halde uçan hayvanlardır. Yani tam da Türk Hava Yolları'nı anlatan bir logodur. Logoyu 1959 yılında düzenlenen yarışmayı kazanan Mesut Manioğlu tasarlamıştır.

Bu güzel ve anlamlı logoyla bizi dünyaya taşıyan Türk Hava Yolları'na teşekkür ederiz. 😍

Popüler İçerikler

İrlanda’da Bir Marketten 5 Euro’yla Yaptığı Alışverişle 5 Kişilik Yemek Hazırlayan Kadın Gündem Oldu
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
YORUMLAR
13.08.2018

Yılda yaklaşık "32.621.641" baya yaklaşıkmış iyi ki net sayı vermediniz öyle olsa büyük ihtimal 33 milyon derdiniz. :D

13.08.2018

ben logoyu uçak kuyruğu zannetiydim güzelmiş

15.08.2018

t, h ve y kısmının zorlama olduğunu düşünüyorum. Biri almış eline, evirmiş çevirmiş oynamış :) aa bu THY'ye benziyor bu şekilde demiş ve bence milleti trollemiş. :D

13.08.2018

Her gördüğünüze de reklam der oldunuz ya. Aynı tweet'i geçen gün Instagram'da da gördüm, Instagram sayfalarına ve Onedio'ya reklam mı veriyormuş THY? Hani Morgan Freeman'ı reklamında oynayan THY? Reklam öyle her önüne gelen yere verilmez. Belirli bütçe planlamaları, hedef kitle analizleri vs. yapılıyor. THY Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri, dandik işletmelerle karıştırmayın.

13.08.2018

Oynatan*

TÜM YORUMLARI OKU (31)