Dünyanın Yeni Korkusu: Japonya'da Maymun Çiçeği Virüsü Can Aldı

Çeşitli birçok ülkede maymun çiçeğine bağlı ölümlerin gerçekleşmesi sonrası akıllara ''yeni bir pandemi mi geliyor?'' sorusunu getirdi. Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın adını "ırkçı ve küçük düşürücü" olduğu gerekçesiyle "mpox" olarak değiştirmişti.

Devlet televizyonu NHK'nin haberine göre Bakanlıktan yapılan açıklamada, Japonya'da bir kişinin maymun çiçeği virüsünden yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ölen kişinin 30'lu yaşlarda olduğu, Tokyo'nun kuzeybatısındaki Saitama eyaletinde yaşadığı ve bağışıklığının zayıf olduğunun saptandığı belirtilen açıklamada, söz konusu vakanın, ülkede maymun çiçeği virüsü kaynaklı ilk ölüm olarak kayda geçtiği ifade edildi.

Açıklamada ülkede ilk "mpox" vakasına Temmuz 2022'de rastlandığı, Aralık 2023 başına kadar toplamda 227 vakanın tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.Endemik bir virüsün yol açtığı nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü şeklinde 2'ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın adını "ırkçı ve küçük düşürücü" olduğu gerekçesiyle "mpox" olarak değiştirmişti. "Maymun çiçeği" terimi aşamalı olarak kaldırılırken, her iki ismin de bir yıl boyunca aynı anda kullanılacağı ifade edilmişti.

Suç Makinesi Kaymakamlık Binasının Önünde Kur'an-ı Kerim'i Yırttı: İşte O Anlar!
Japon Deprem Uzmanı, İstanbul'da Riskli 4 İlçeyi Açıkladı

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.12.2023

Virüse değilde isme takılmışlar

14.12.2023

Koronanın başlarında toplu taşımalarda birisine yaklaşıp öksürenler elini yalayıp direklere sürenler vardı her virüs pandemi oluşturacak diye bir şey yok…

14.12.2023

bak kardes,insanlari ajite edip goygoya pompaya getirmeyin.sacma sapan haberler,bagsiklik sistemi bastirilmis bir AIDSli yazin,olum cerceve orani 10000 de 16yazin,Mayis 2023 de WHO Mpoxun salgin statusunu kaldirdi yazin.Ingilizce ogrenin once. kurani kerimi yirtttiii ,zaynep bastikk grub sekis yabdiiii armagan ovuc zenne sktiii zihniyetiniz rezil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ