Dünyanın Virüsü İnsanoğlunun Gezegene Ne Kadar Düzensiz Yayıldığını Kanıtlayan 10 İlginç Harita

İnsanoğlu ekmeğinin ve egosunun peşinde koşarken ister istemez büyük şehirlere sürükleniyor ve o karmaşanın içerisinde kendisine bir yer edinmeye çalışıyor sevgili dostlar. Bu durum da haliyle küçük alanlarda toplanmış büyük insan grupları oluşmasına sebep oluyor. İşte 10 ilginç harita ile dünya nüfusunun topraklardaki dağılımı:

1. Dünya nüfusunun %50'lik kısmı, dünya topraklarının yalnızca %1'lik kısmında yaşamaktadır.

2. Nüfus yoğunluğunu başka bir açıdan gösteren bu haritadaki mavi alanlarda dünya nüfusunun %5'lik kısmı yaşamaktadır. Aynı zamanda küçük kırmızı alanda, mavi alanlardakinin toplamı kadar insan yaşamaktadır.

3. 23 milyonluk Avustralya nüfusunun yarısı, haritada gördüğünüz kırmızı alanlarda yaşamaktadır.

4. Kanada nüfusunun %50'si, haritada gördüğünüz kırmızı alanda yaşamaktadır.

5. Dünya nüfusunun neredeyse yarısı (%46) haritadaki sarı alanda yaşamaktadır. (Hindistan, Bangladeş, Çin)

6. İtalya nüfusunun %50'si, haritada mor renkle gösterilen ve ülke topraklarının yalnızca %8'lik kısmını oluşturan alanda yaşamaktadır.

7. Sahra Çölü, dünyanın en düşük nüfus yoğunluğuna sahip alanlarından biridir. Kuzey Afrika nüfusunun %50'lik kısmı Nil Nehri'nin kıyılarında, haritadaki kırmızı alanlarda yaşamaktadır.

8. İspanya nüfusunun %50'lik kısmı, haritadaki kırmızı alanlarda yaşamaktadır. Ayrıca %14'lük kısmı da, ülkenin tam ortasında bulunan Madrid kentinde bulunmaktadır.

9. ABD toplamda 3,142 ilçeye sahip bir ülkedir ancak ülke nüfusunun yarısı bu ilçelerin 144'ünde yaşamaktadır.

10. Ülkemiz nüfusunun %50'lik kısmı, haritadaki siyah alanlarda yaşamaktadır. Bu harita, nüfusun toprağa dağılımı konusunda ülkemizin de düzensiz bir yapıda olduğunu göstermektedir.

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Bir İçerik Üreticisi Erkekleri Çekici Yapan Özellikleri Sıraladı: “Tek Elle Direksiyon Çevirebilmesi”
YORUMLAR
26.09.2016

Dunyanin virusu demek insana haksizlik olur. Tur olarak basarimiz gezegeni buyuk bir felakete surukluyor dogru ama yasamin uzun tarihinde bu bir ilk degil.Fotosentezi ilk gerceklestiren siyano bakteriler atmosferi o kadar cok oksijenle doldurduki nerdiyse gezegendeki tum yasami zehirleyip yok ediyordu. Cok hucreli gelismis yasamin ilk asamlarindan solucanlar o kadar basarili oldu, kalabaliklasti ki, varliklari iklimi degistirip snowball earth, kartopu dunyaya neden oldu. Tum gezegen ekvatorlar dahil buzullarla kaplandi. Hala yasamin bu evreyi yokolmadan nasil atlattigi bilinmiyor. Tum felakatlere ragmen herbiri yasami daha ileri cok daha gelismis seviyelere tasidilar. Tum felaketlere ragmen gelecekde insanlikdan guzel seylerin dogacagina inaniyorum. Yasamin sudan karaya yayilmasi gibi, insanlikla yasam uzaya adapte olup cok daha genis alanlara yayilabilir, bugun hayal dahi edemiyecegimiz noktara yukselebilir. Gozden kacmamasi gereken nokta akilli evrimin safaginda oldugumuz.

Uzun zamandır bu tanımlamayı kullanan biri olarak haksızlık olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Aksine başka bir sıfat düşünemiyorum. Örneklerin gerçekten çok güzel fakat bu bence önceki bahsettiğin yaşam formlarının da bizim gibi virüs olduğunu gösteriyor. Bunu insan vücudunda değerlendirirsek pekiştirme adına daha güzel olur. Siyano bakterilerimiz oksijen dengesini bozdular onlar zatüre olsun. Solucanlarımız anemik herhangi bir hastalık olsun. Biz insanlar ise bu sınıflandırmada ancak; patlak verdiği anda hastalarımızın %90'ın da ölüme sebebiyet veren pankreas tümörü olabiliriz. Yaklaşık 4.5-5 milyar yaşındaki dünyamızda akıllı yaşam olarak hüküm sürdüğümüz küçücük mini minnacık sürede verdiğimiz zarara bakılırsa virüs bile belki yanımızda melek kalabilir. :)

25.09.2016

insanoğlu götünü dağa önünü de kıyıya vermiş bu haritalardan benim anladığım bu , sağlamcı pezevenkler ^-^

26.09.2016

duz haritadan dag siralarini gorebiliyorsan demekki cografyayla alakali bir isin yada ilgin var.

27.09.2016

dünyanın virüsü iyimser olmuş. dünyanın kanseri insanoğlu demek lazım. bir bölgeye yerleşip o bölgeyi hasta ediyor. sonra etkisi tüm vücuda yayılıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (25)