Dünyanın Parasını Dökmeden Önce Bilmekte Fayda Var: Estetik Operasyonların Pek Bilinmeyen Gerçek Sonuçları

Bu bilgiler her yerde yazmadığı için pek çok insan mağdur oluyor.

1. İple kaş, göz germe son dönemin en popüler estetik operasyonu.

Bakışları canlandırmayı, çekik göz elde etmeyi vaat eden 'fox eyes' işleminde cilt altına eriyen ipler konuluyor ve bu ipler çekilerek cilt gerginleştiriliyor.

2. Bu işlemde kalıcılığın 1-1.5 yıl olduğu söylense de, gerçekte ilk andaki etkinin geçme süresi 1.5 ay civarında.

Bu işlemi yaptıran pek çok kişi, 6 ay dolmadan yeniden doktorun kapısını çalıyor. Hem iplerin erimesi, hem de cildin normal haline dönmeye çalışması ile hızlıca eski haline geliyor. Acılı ve zor bir işlem olduğu halde bir de üstüne etkisinin çabuk geçmesi, bu işlemin değip değmeyeceğini sorgulatıyor.

3. Sadece kaş, göz değil; iple yapılan tüm operasyonlarda aynı durum geçerli.

İple kepçe kulak düzeltme operasyonu kolay ve kesi olmadan gerçekleştiği için ilgi uyandıran bir işlem. Ülkemizden çıkan bu teknik, kulak kıkırdakları eski halini almaya meyilli olduğu için kısa süreli etki veriyor. Cerrahi işlem çok daha mantıklı.

4. "Russian lips" denilen, dudakları ileri doğru değil de yukarı ve aşağı doğru büyüten dolgu tekniği son dönemde çok popüler.

Ördek dudak yerine bu şekilde büyüyen bir dudak pek çok insanın hayali, ancak ne yazık ki bu teknikte gördüğümüz fotoğraflar işlemden hemen sonra çekilen fotoğraflar olduğu için gerçeği yansıtmıyor.

5. Tıpkı ip askı yöntemi gibi dudak dolgusunun bu etkisi de kısa süreli.

Dudak dolgusunun süresi ortalama 6 ila 12 ay arasında değişiyor. Ancak Rus tekniğinde olan açılma, dudak ve burun mesafesini kısaltma etkisi geçici. Dolgu dudağın pembe bölgesine yapıldığı ve yer çekimi olduğu için dudak kısa sürede normal hale gelecektir. Üst dudağı kaldırmanın tek yolu cerrahi işlemle burnun altından kesi alınmasıdır.

6. Göz altı ve dudak cilt yapısı bakımından yüzün diğer bölgelerinden farklı. Daha ince cilt, bu bölgedeki dolgularda sorun yaşanmasının önünü açıyor.

Cilt altı dolguları zamanla vücuttan atılıyor. Ancak dudak ve göz altı bölgesine yapılan dolgular erirken geride küçük kalıntılar bırakabiliyor. Ele gelen küçük sert toplar olarak tanımlanan bu sorun çok yaygın ancak eritilebiliyorlar. Yine de bazı durumlarda bu bölgelerde nodül oluşabiliyor.

7. Kaş üstüne botoks yaptırınca kaşı kaldırınca oluşan çizgileri yok etmesi ve kaşlarda kalkık görünüm vermesi bu işlemi popüler yapıyor.

Ancak kaşın tam kavis üstüne uygulanan botoks biraz riskli. Kaşın kaldırılma işlemi kuyruk kısmının üstüne botoks uygulanarak yapılıyor. Eğer kaşın tam kavis üstüne botoks yapılırsa kaş aşağı bile düşebiliyor. Bu nedenle doktorlar bu bölgeye yoğun botoks uygulamamayı tercih ediyor. Normalde değil ama kaşı kaldırınca bir çizgi oluşması normal.

8. Yağ enjeksiyonu kulağa rüya gibi gelen bir işlem. Vücuttaki fazla yağların alınıp ihtiyaç olan bölgelere yerleştirilmesi uzun zamandır kullanılıyor.

Ancak çok doğal ve güzel bir yöntem gibi görünse de, çok yaygın değil. Sebebi vücuttan alınan yağ hücrelerinin canlı olması. Canlı olarak alınan hücreler farklı bölgeye nakledildiğinde %50 gibi bir miktar yaşıyor. Hücrelerin yaşamaması alın gibi bölgelerde sorun edilmese de, kalça ve göğüs gibi bölgelerde önemli. Ortaya asimetrik sonuçlar çıkabiliyor.

9. Bu yüzden aynı zamanda oldukça riskli bir işlem. Özellikle kalça operasyonlarında ölüm oranının yüksek olmasının sebebi yağın kolayca damarlara kaçabilmesi.

Kalça gibi damar açısından zengin olan bir bölgeye yağ enjeksiyonu veya farklı maddelerle dolgu yapıldığında damara kaçıp akciğer embolisi oluşturma ihtimali var. Bu nedenle ünlü doktorların en karşı çıktığı uygulamalardan biri.

10. Son dönemin popüler işlemlerinden çene ve jawline dolgusu, dozunda uygulanmazsa yüzü ve kafayı büyütüyor.

Mucize gibi lanse edilen bu uygulamada yüzün büyümesi ve erkeksi bir görünüm işten bile değil. Bu nedenle sadece minyon yüzlere, az oranda uygulanması tavsiye ediliyor.

11. Son olarak jawline hattı için doğal bir çözüm gibi sunulan aparatlardan bahsedelim.

Bu popüler çiğneme aparatları ve sakız, çene bölgesini doğal şekilde geliştirmek isteyenler tarafından kullanılsa da, ne yazık ki işe yaramıyor. Çünkü hiçbir egzersiz kemikleri geliştirmez, kasları geliştirir. Bu egzersiz de masseter, yani yanak bölgesindeki çiğneme kasını geliştiriyor ve ortaya istenmeyen şiş ve kare bir yüz görünümü çıkıyor. Kemik bölgesini sadece kilo vermek, implantlar ve dolgular belirginleştirir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Son Yılların Gözdesi Estetik Operasyonlarla İlgili Doğru Fikir Sahibi Olmanıza Yardımcı Olacak 12 Bilgi
Kafalardaki Soru İşaretlerini Yanıtlıyoruz: Estetik Operasyonlar Nasıl Geriye Döndürülür?
Bir de Bu Açıdan Bakın: Estetik Operasyonlarda İşler İstenildiği Gibi Gitmediğinde Yaşanabilecek Sorun ve Görüntüler

Popüler İçerikler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Kendi İcat Ettiğin Laikliği Bana Dayatıyorsun"
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
YORUMLAR
24.01.2021

yapmayin etmeyin...

24.01.2021

Sakın çiğnemek baya işe yarıyor ;)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ