Dünyanın Geri Kalanı İçin Oldukça Sıradan Olan Ancak Bazı Ülkelerde Sizi Tutuklatabilecek 11 Kural

Çoğunun mantıklı olduğunu düşünüyorum.

1. İkinci el eşyalar

Eğer bir gün  kullanılmış bir eşyanızı Kanada'da satmaya karar verirseniz, uzun bir yasaklar ve öneriler listesine hazırlıklı olmanızı öneririm. Kesinlikle ikinci el olarak satılması yasaklanan ürünlerin yanında, tamamen yasaklanmamış ürünlerin listesi çok uzun kalıyor. Pusetler, bahçe lambaları, perdeler, hokey kaskları ve MP3'ler gibi bir çok ürün bu listede yer alıyor. Çocukluğunuzda oynadığınız peluş ayının burnu mu gevşemiş? Onu satamazsınız. Bir oyuncağın ya da eşyanın kullanma talimatları mı kayboldu? Onu da satamazsınız.

Şişme yataklar ve uyku tulumları da dahil olmak üzere, kullanılmış yataklar için de bir yasak listesi vardır. Ayrıca, sattığınız ürünün dezenfekte edildiğini onaylayan bir belgeye de sahip olmalısınız.

2. Zaman yolculuğu ile ilgili filmler

Çin'de 2011 yılının Nisan ayında, içinde zaman yolculuğu olan ve zaman yolculuğu konusunu işleyen filmlerin çekilmesi, dağıtılması ve izlenmesi yasaklandı. Düzenleyici makamlar, bu kararın senaristlerin tarihi olayları ve figürleri istedikleri gibi kullanmaları ve değiştirmeleri olduğunu açıkladı. Bunun yanında, içinde zaman yolculuğu geçen filmlerin 'feodalizm, batıl inanç, kadercilik ve reenkarnasyon' inançlarını teşvik ettiği söylendi.

3. Bazı güneş kremleri

Hawaii, güneş kremlerinin içinde mercan resiflerinin yok olmasına yol açan kimyasalların kullanılmasını yasakladı. Oksibenzon ve oktinoksat 2018'de ve oktokrilen 2021'de yasaklandı. Bunun yanında, deniz yaşamına büyük zarar veren saf vazelin ve titanyum dioksit içeren ürünler, kullanılması tavsiye edilmeyen ürünler arasında yer alıyor.

4. Balon çubukları

Balon çubuklarının Temmuz 2021'de itibaren tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yasaklanmasına karar verilmiştir. Bakıldığında, bu madde oldukça mantıklı çünkü balon çubuklarının bileşimleri diğer plastiklerden farklı değil. Evet, geri dönüştürülebiliyorlar fakat nadiren gerekli geri dönüşüm kutusuna atılıyorlar. Zaten bir balonu ipe bağlamak, onu çubuğa bağlamaktan kat be kat güzel.

5. Köpekler

Çoban Köpeği'nin ana vatanı olan İzlanda'da, 1984 yılına kadar köpek beslemek yasaktı. Günümüzde bile, Reykjavik'da yaşayan bir insan, bir köpek beslemek için belediyeden özel izin almak zorunda. Bunun yanında, eğer bu birey bir apartmanda yaşıyorsa, komşularının üçte ikisinin onayını alması gerekir.

Çoğu ülkede tehlikeli olarak adlandırılan köpek ırklarının beslenmesi yasak. (Pitbull, Mastif ve Bull teriyeri en çok yasaklanan köpek ırklarından) Ayrıca, Danimarka ve Malezya'da bazı çoban köpeklerinin beslenmesi yasak.

6. Kapı kolları

2014 yılının Mart ayından itibaren Kanada'da ön kapılara yuvarlak kapı kolu takmak yasakladı. Bu yasa, yuvarlak kolu kavramakta ve çevirmede zorluk çekebilecek yaşlı ve engelli kişilerin haklarını korumayı amaçlıyor. Gövdesi daha sıradan bir mekanizma ile donanmış kapılarla yaşamanın daha kolay olacağını düşünüyorlar.

7. Plastik kahve kapsülleri

Almanya'nın Hamburg kentindeki yetkililer, tek kullanımlık kahve kapsüllerinin çevreye verdiği zarardan dolayı bu ürünü gözden çıkarmaya karar verdiler. Vatandaşların bu kapsülleri evlerindeki kahve makinelerinde kullanmalarına izin veriliyor ancak 2016 yılından itibaren devlet kurumlarında kullanımı yasaklandı.

8. Düdükler

Guatemala, polisin kullandığına benzeyen düdüklerin kullanılmasını yasakladı. Sadece çocuklar için üretilen bir düdük olsa bile, bu ülkede kullanmamanız sizin için en iyisi olacaktır. Hükümet, bireylerin kolluk kuvvetleri üyesi gibi davranmasını bu şekilde engelliyor.

9. Mikro granüllü kozmetik ürünleri

Mikro granüller, kese ve duş jellerinden diş macununa kadar birçok kozmetik ürün türünde bulunabiliyorlar. Bu granüller su ile yıkanınca çözünmeden kanalizasyon sistemine girdikleri için nehirlere, göllere ve okyanuslara kadar ulaşma olasılıkları var. Çok küçük oldukları için filtreleri aşarak yiyeceklere, balıkların, kaplumbağaların ve martıların vücutlarına girebiliyorlar. Mikro granül içeren maddeler, Kanada, Birleşik Krallık, İtalya ve İsveç dahil olmak üzere birçok ülkede yasak.

10. Tıraş fırçaları

Saint Lucia adasında üretim yeri Japonya olan tıraş fırçaları yasaklandı. Bu yasağın nedeni, 20. yüzyılın başlarında şarbon sporlarının birçok ülkeye porsuk kıllarından yapıldığı iddia edilen sahte fırçalarla taşınmasıdır. Bu olaydan yaklaşık bir asır geçmesine rağmen, yetkililer hala kararları konusunda oldukça ısrarcılar.

11. Plastik yiyecek kapları

Avustralya hükümeti, 2021'den itibaren polistirenden yapılan plastik kaplarda gıda satışının yasaklanmasına karar verdi. Ardındaki neden ise ekosistemi korumak. Avustralya milletvekilleri, bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve yakında tek kullanımlık bardakları, plastik poşetleri ve plastik saplı pamuklu çubukları yasaklayan düzenlemeler getireceklerini açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Sadece Yasaklar Ülkesi Olarak Bilinen Ultra Zengin Singapur'da Karşılaşabileceğiniz Birbirinden İlginç 25 Şey
Çeşitli Nedenlerden Dolayı Bazı Ülkelere Adım Atmaları Yasaklanmış 23 Ünlü
Kadının Adı Yok! Farklı Ülkelerde Sadece Kadınlara Uygulanan Birbirinden Garip Yasaklar

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
24.06.2021

#2 nerede? hangi ülkede?

24.06.2021

çin

25.06.2021

Bunların neredeyse hepsi bir ülkede toplanmış; Kuzey Kore.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ