Dünyanın Farklı Yerlerinden "Bu da Yenilir mi?" Dedirten 32 Şaşırtıcı Yemek

1. Bir kase dolusu karınca larvası (Meksika)

Meksika'da bir restorana gidip, 'Escamoles' sipariş ederseniz, nasıl bir şeyle karşılacaksınız bilin istedik. Tereyağına benzer bir tadı olduğu söylenen bu yemekteki beyaz şeyleri, fasulye falan sanmayasınız. Onlar bebek karıncalar. :)

2. Yumurta ama nasıl? (Çin)

Görüşünü gayet normal olan bu yumurtanın kerameti, kaynatıldığı sıvıda gizli. Yumurta bizde suda kaynatılır değil mi? Çinlilerse, ergenlik öncesi bir erkeğin sidiğinde kaynatıyorlar. Evet.

3. Yarı-oluşmuş ördek cenini (Filipinler)

Evet, sanırım böyle gözüküyor. Filipinler'de bu şekilde kaynatılıyor ve kabuğundan yeniliyor. Lezzet katması için de, üstüne sarımsak, sirke ve tuz döküyorlar. Adı ise Balut.

4. Balıklı pasta (İngiltere)

Bu tatlı-yemek, efsanevi bir balıkçıyı anmak için yapılıyor. Yani sembolik bir anlamı var. Ama tadı nasıldır, bilinmez.

5. Jöleli geyik kafası (Kanada)

Kanada'da oldukça popüler olan bu tat, kanada geyiklerinin kafalarının baharatlarla kaynatılıp, kemiklerinin çıkarılmasından sonra, jöleyle harmanlanmasıyla oluşuyor. İnsan hayret ediyor.

6. Maymun beyni (Hong Kong)

Indiana Jones'ta böyle bir sahne vardı. Bütün ekibe maymun beyni sunuyorlardı yemeleri için. Harrison Ford yediyse biz de yer miyiz acaba..?

7. İnek kanından kokteyl (Etiyopya)

Biraz sütle çok lezzetli olduğu iddia edilen bu içecek, Afrika'da çoğu yerel kabile tarafından ergenliğe geçiş döneminde özellikle önemli bir ritüel aracı olarak görülüyor.

8. Protein kaynağı Gine domuzu (Peru)

9. Haggis (İskoçya)

İşkembe zarının içine, bulgur, üzüm, fıstık, ince doğranmış sakatatlar ve bol baharat karışımına iç yağ ilave edilerek doldurulması ile yapılan İskoçya'ya ait yöresel bir yemek.

10. Çiğ at eti (Japonya)

Bu yemeğin ismi 'sakuraniku' ve Japonya'da çok popüler.

11. Eskimo dondurması (Alaska)

Bu geleneksel ve popüler tatlının adı Yup'ik. İçindeyse; kar, ren geyiği/fok/ayı ya da balina yağı ve balık yumurtaları bulunuyor.

12. Devasa su böcekleri (Tayland)

Böcek olarak adlandırılmaları için oldukça büyük olan bu canlılar, Taylandlıların damak zevkine oldukça hitap ediyor.

13. Akrep şiş (Çin)

Kızartıldığında zehrinin alındığı ve yağlı, lezzetli bir tada kavuştuğunu söylüyor Çinliler. Biz millet olarak, tavuk şişi bile zor beğenerek yiyoruz. Bunu kaldırabilir miyiz acaba?

14. Tarla faresi (Meksika)

Özellikle Meksika ve Çin'de tarla fareleri sofralardaki popüleritesini artırıyor.

15. Boğa penisli çorba (Filipinler)

Filipinler'de çorba siparişi verirken dikkatli olun. İçinden her an bir boğa penisi çıkabilir. Bizden söylemesi.

16. Kanlı krepler (İsveç)

Blodplättar adı verilen bu krepte, normal kreplere ek olarak üstüne domuz kanı ekleniyor. Metal müzik gruplarıyla da ünlü olan İskandinav ülkesinde, en metal kahvaltı şekli böyle olsa gerek.

17. Çıtır çıtır kızarmış testisler (A.B.D)

Normal bir tavuk izlenimi veren ve oldukça lezzetli gözüken bu yemek, aslında boğa testisleri. Biz Amerika'yı hamburgerle, efenime söyliyim hot dog'la bilirdik ama bu olmadı.

18. Sivrisinek yumurtaları (Meksika)

Genellikle acı sosla birlikte servis edilen bir yemektir. Düşünmeden edemedim, bunu yiyecek ne yaşadınız bre amigolar?

19. Bildiğin horoz ibiği (İtalya)

Kuzey İtalya'da yüzyıllardır lezzetle yenen bir yemekmiş.

20. Eşek arılı krakerler (Japonya)

Yakalanıp, kaynatılıp, krakerlerin içinde fırına verilen bu eşek arılarının %81 protein içerdiği de söylentiler arasında. Hmm.

21. Batman için iftar vakti (Palau)

Evet, yanlış görmüyorsunuz. Resimdeki çorbanın içinde bir adet azami boyutlarda yarasa var. Haliyle Gotham şehrinin kahramanı Batman için iftar vakti oluyor..

22. Balık köftesi (Japonya)

Suşi yiyenler, ' Aaa, ben suşi yedim, bunu yemekte güçlük çekmem' diyorsanız size bir detay daha vereyim. Bu köfteler, balıkların spermlerini biriktirdikleri yerlerden yapılıyor.

23. Hoplayıver çekirge! (Uganda)

'Nsenene' adı verilen bu yemek, çekirgelerin kızartılmasından başka bir şey değil. Ugandalılar, çekirgenin kendi yağında çok güzel piştiğini söylüyorlar.

24. Kobra kalbi 'shot'lamak. (Vietnam)

Vietnam'da bir bara giderseniz, menüde 'Kobra kalbi (shot) ' görürseniz, sadece isimden ibaret sanmayın. Gerçekten kobra kalbini, hem de küt küt atan bir kobra kalbini içmek durumunda kalırsınız. Küçük bir öneri: olur da bunu içmeye karar verirsiniz, sakın kalbi çiğnemeyin. Çünkü içinde midenizi bozacak bir zehir var.

25. Penis. Dümdüz penis. (Çin)

Guo Li Zhuang isminde ünlü bir Çin restoranları zinciri, ününü bir şeye borçlu aslında: ellerinde hangi hayvan varsa onun penisini servis etmek. 'Arzu Alevlerinde Yanan Ejderha' bu restoranın spesiyallerinden. Evlerden ırak.

26. Tonbalığı Gözleri (Japonya)

27. Koyun kellesi (Norveç)

28. Sarhoş karidesler (Çin)

Hayır, bu sadece yemeğin ismi değil. Karidesler gerçekten sarhoş. Kabın içinde bulunan 'baijiu' likörü yüzünden sarhoş olan karidesler, canlı olarak tüketiliyor.

29. Kızarmış çıngıraklı yılan (A.B.D)

Amerika'dan bir ilginç yemek daha. İnsanı düşündürüyor, ulan Amerika'da bile yeniyorsa.. Neyse.

30. Kuşla doldurulmuş fok dolması (Grönland)

Acı ama gerçek.

31. Yılan şarabı (Çin)

Yılan tüketmenin bir başka yolunu bulan Çinliler, artık yılanları şarap olarak tüketiyorlar. Daha sonra bu furyaya Koreliler ve Vietnamlılar da katılmış.

32. Çerez niyetine böcek (Afrika)

Afrika genelinde, böcekleri kızartıp onları fındık, fıstık gibi çerez olarak yeme eğilimi var. Kafalarını kopartıp, ayrı ayrı kızartmak gibi meşakatli bir işleme rağmen, hala çok popülermiş.

Popüler İçerikler

Duygu Nebioğlu Nüfusta Baba Adlarının "Erol" Olduğunu Söyleyerek Yine Kafaları Allak Bullak Etti
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti