Halk arasında Monster Building olarak anılan yer, gerçekte E şeklinde tasarlanmış beş ayrı bloktan oluşan devasa konut kompleksi. Oceanic Mansion, Fook Cheong Building, Montane Mansion, Yick Cheong Building ve Yick Fat Building isimlerini taşıyan yapılar, King’s Road üzerinde yan yana yükseliyor. Konum olarak Quarry Bay sınırları içinde kalan kompleks, dışarıdan bakıldığında tek yapı hissi veriyor.
1960’lı yıllarda Hong Kong’da yaşanan nüfus patlaması sırasında inşa edilen konutlar, düşük gelirli aileler için devlet destekli yerleşim alanı olarak planlandı. İlk aşamada Parker Estate adıyla anılan proje, geliştirici firmanın ortadan kaybolmasıyla yarım kaldı.
Ardından farklı yatırımcılar devreye girdi ve yapılaşma yeniden başladı. 1971 yılına gelindiğinde beş blok, birbirine bağlı şekilde tamamlandı. Her blok 18 katlıydı, kat başına yaklaşık 28 daire yer alıyordu.
Monster Building; mimari bir başarıdan ziyade, insan ruhunun metrekarelere hapsedildiği bir kentsel klostrofobi anıtı. Açıkçası, alt kattaki kurutulmuş deniz ürünü satan esnafın kokusuyla 18. kattaki Transformers hayranı turistin selfie heyecanının birleşmesi, küresel kapitalizmin en absürt ironisi.