Dünyanın En İyi Metal Grubu Olarak Betimlenen Metallica Hakkında Belki de Hiç Duymadığınız 15 Bilgi

Metallica'nın seveni de çok sevmeyeni de ama 'o ne, duymadım' diyeni pek yok. Herkesin bildiği gruba dair az bilinenler ise şöyle... 👇

1. İlk klip olan "One"ın görüntüleri 1971 yapımı "Johnny Got His Gun" filminden alınmıştır.

2. Load'ın kayıtları sırasında James'in babası vefat etmiştir.

3. Sammy Hagar, Lars'tan yalnızca 10 dakika büyüktür.

4. James'in kuru kafa yüzüğü aslında Cliff Burton'a aittir.

5. Jason'ın silah koleksiyonu vardır ve James ile tavşan avlamaya çıkarlar.

6. "Load" albüm kapağında üyelerin döl, kan ve tükürüğü karıştırılıp iki cam arasına bastırılarak yapılmıştır.

7. “Stone” alı kulüpte “Spastic Children” olarak çıktıkları konserde James ve Kirk repertuarı çıplak çalmaya niyetlenmiş fakat kulüp yöneticileri “kulüp kapatılır” uyarısı yaptıktan sonra iç çamaşırlarıyla çalmışlardır.

8. "Sad But True"' stüdyoda, Queen'in "Stone Cold Crazy" parçasını kaydederken tesadüfen oluşmuştur.

9. James Hetfield, 2001 yazında rehabilitasyona yatırılmış, sebebi alkol ve diğer bağımlılıklar olarak söylenmişti ve daha sonra diğer bağımlılıklardan kastın çikolata olduğu açıklanmıştır.

10. James başlarda vokallikle ilgilenmiyordu, Josh Bush'a da bu yüzden teklif götürmüşlerdi ama reddettiği için vokalist James Hetfield olmuştur.

11. Dave Mustaine, 1983 yılında gruptan atıldıktan sonra yerine Kirk Hammet geçmiştir. Mustaine ise ardından kendi grubunu kurmuştur ve o dönem verdiği bir röportajda...

...Kirk Hammet'in kendisinin yazdığı sololarla meşhur olduğunu ve neyse ki bu olaydan önce onun kız arkadaşıyla birlikte olduğunu söylemiştir. 2013 yılında ise artık kin tutmadığını söylemiştir.

12. İsveç konserinden dönerken buzlanma sebebiyle otobüsün kayması sonucunda hayatını kaybeden Cliff Burton'ın ölüm nedeni için James Hetfield başka bir şey iddia etmektedir.

James Hetfield için Burton'ın ölümüne neden olan buzlanma sebepli kaza değil aksine şoförün alkollü olmasından kaynaklanıyordu.

13. Dave Mustaine, Cliff Burton anısına "In My Darkest Hour" adlı şarkıyı yapmıştır.

14. Burton'ın vefatından sonra gruba alınacak bas gitarist için seçmelere katılan Les Claypool, James Hetfield'ın "Dostum sen bize göre fazla iyisin." gerekçesiyle gruba alınmamıştır.

15. "...And Justice For All" albümü Grammy ödülüne aday gösterildiği ilk sene kazanamamıştır. Bunun üzerine grup o yıl baskılı albüm kapaklarına "Grammy Ödülünü Kaybeden Albüm" ibaresi ekletmiştir.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Peygamberin Mahmut Efendi ile Konuştuğunu İddia Etti
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
31.01.2021

aynı zamanda Metallica, 7 kıtada konser veren tek gruptur. (Antarktika dahil)

31.01.2021

6 yanlış: Albüm kapağında görmekte olduğumuz görsel Amerikalı fotoğrafçı Andres Serrano'nun "Semen and Blood III" isimli bir çalışması ve ilk bakışta alevleri andıran bu imaj aslında bu çalışmanın isminden de anlayabileceğimiz üzere iki ince cam arasına konulmuş büyükbaş hayvan kanı ve Serrano'nun kendi spermleri.

31.01.2021

en iyi metal grubunu birde metal müzik sevenlere sorsanız... metalika sadece popüler, o da metal yapmadığı için popüler.

16.08.2022

Ve parmağındaki poğaça yağlarıyla klavyesinin başına geçip konuştu metal müzik gurusu. Metallica severler bu duruma çok üzüldü. Hatta grubun kendisi de çok içerlemiş bu yorumuna ve James Hetfield 25 yıllık eşine boşanma davası açmıştı geçtiğimiz gün. Sebebi şimdi belli oldu.

TÜM YORUMLARI OKU (5)