Dünyanın En İyi Hastalığı! Yahudileri Nazi Soykırımdan Kurtarmak İçin Uydurulan Hastalık: K Sendromu

Gerçekten çok ilginç!

Naziler 1943-44 yılları arasında çok ilginç bir yeri işgal ettiler: Roma

İtalyan Yahudiler sınır dışı edilerek toplama kamplarına gönderiliyordu. 10 bine yakın Yahudi'yi toplama kampına gönderdikleri bu dönem oldukça kötü ve felaketlerle dolu geçiyordu.

16 Ekim 1943'de Roma'da Tiber Nehri yakınlarındaki bir Yahudi gettosuna baskın düzenlendi.

Roma'nın çevresine düzenlenen baskınlar ile 1.200 Yahudi kurşuna dizildi. Bu katliamdan sadece ama sadece 15 kişi kurtulabildi.

Gettodaki katliamdan kaçan Yahudiler Roma'da yer alan Fatebenefratelli Hastanesi'ne doğru geldi.

Hastane kapılarını sığınmacılara açarak onları koruma altına almaya çalıştı.

Doktor Giovanni Borromeo, Adriano Ossicini ve doktor arkadaşları hastaneye sığınan Yahudileri bir şekilde korumak ve hayatta tutmak istiyordu.

Naziler'in dikkatini çekmeden bir plan yapmak ve Yahudiler'i ölümden kurtarmak istiyorlardı. Üzerine düşünüp sonunda mükemmel bir fikir buldular.

Hastaneye sığınan Yahudiler'de karantinada tutulmaları ve kesinlikle dışarıyla irtibat kurmamaları gereken çok ciddi bir hastalık çıkmıştı: K Sendromu

Belirtileri tıpkı tüberküloz gibiydi ve hiçbir şekilde dışarıdan birileriyle görüşmemeleri, tamamen steril şekilde karantinada kalmaları gerekiyordu.

Bulaşıcı ve ölümcül olan bu hastalık Yahudiler'de vardı ve bu hastalık Nazi askerlerini gerçekten korkutuyordu.

Nazi askerleri hastanenin yakınına dahil gelmiyordu çünkü K Sendromu gerçekten korkutucu bir hastalıktı.

Hastalığın belirtileri de gerçekten korkutucuydu: Öksürük, epilepsi nöbeti, nörolojik bozukluk, felç, hafıza kaybı, solunum yetmezliği görülüyordu.

Ve sonunda da öldürüyordu... Bu kadar belirtiye ve sonuca göre K Sendromu kimsenin yakalanmaması gereken bir hastalık olarak zihinlere kazınmıştı.

Aslında gerçekte hasta olmayan ama Yahudiler'i tanımlamak için uydurulan K Sendromu uzun yıllar boyunca gerçek ve tehlikeli bir hastalık olarak bilindi.

Naziler her zaman K Sendromundan korktu ve uzak durmaya çalıştı, hastanede kalan Yahudiler de güven içinde yaşamaya devam ettiler çünkü K Sendromu hastalığına yakalanmışlardı ve hiçbir Nazi yaklaşamazdı...

Yıllar sonra yapılan tüm araştırmalarda da K Sendromu'nun tamamen uydurma bir hastalık olduğu anlaşılmıştı.

Bu uydurma hastalığın adının K Sendromu olmasının da bir hikayesi vardı.

Tıbbi kayıtlarda da inandırıcı olması için bu insanlarda görülen hastalığın bir ismi olması gerekiyordu.

Doktor Ossicini K Sendromu hastalığının isminin dönemin Nazi komutanı Albert Kesselring ve Roma'nın Nazi Şefi Herbert Kappler’in isimlerinden geldiğini belirtmişti.

Bir müddet sonra hastanenin Yahudilere olan yakınlığı Nazi askerlerinin dikkatini çekmişti ve hastaneye baskın düzenlediler.

Ama zaten doktorlar ve hastalar bu baskına hazırlıklıydı. Tıbbi kayıtlarda tüm Yahudiler K Sendromu hastalığına yakalanmış gözüküyordu ve gerçekten de bir tüberküloz hastası gibi öksürüyorlardı. Çünkü doktorlar bunun olacağını bildiğinden Yahudilere öksürmelerini tembihlemişti.

İşgal dönemi boyunca K Sendromu faşizm karşıtları arasında da bir şifre oldu ve hastane pek çok Yahudi'yi sığınması için K Sendromu hastası olarak gösterip hastaneye kabul etti.

Soykırım durduktan ve işgal bittikten sonra hastanede kalan Yahudiler ve bu uydurma hastalık sayesinde yığınlarca insanı kurtaran doktorlar da rahat bir nefes aldı.

21 Haziran 2016'da hastane ''Yaşam Evi'' olarak ödüllendirildi ve o dönemde hastanede kalan ve hayatta olan Yahudilerin katılımı ile bir tören gerçekleşti.

O dönem korkusuzca bu hastalığı icat edip pek çok kişinin hayatını kurtaran doktorlar ve çalışanların da anlatıldığı belgesel çekildi.

Gerçekten inanılmaz bir hikaye!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Siz Ne Yapardınız? Denizin Ortasında Mahsur Kalan 4 Arkadaşın İçlerinden Bir Tanesini Yemesi Olayı: Mignonette
Gece 3'te Google'da Dua Aratan Sorun! Uyku Sırasında Gerçekleşen Kasılma ve Konuşamama Durumu Aslında Nedir?
Bugün İlk Kez Duyacağınız ve Eşe Dosta Anlatıp Onları Şaşkına Çevirebileceğiniz İlginç Bilgiler
Japonya'daki İnsanların Paralel Bir Evrende Yaşadıklarını Kanıtlayan 20 Fotoğraf

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
YORUMLAR
08.06.2021

Sizelere iki tane sorum var. Bunları çok merak ettiğim için soruyorum. Cevaplarsanız sevinirim. 1. O dönemde ki yahudi düşmanlığının sebebi neydi ve nasıl başladı? 2. O zamanlarda hayudileri öldüren ülkeler şimdi nasıl dost gibi yaşıyorlar?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ