Dünyanın En Hızlı Trenin Mühendisliğini Madeni Parayla Test Ettiler

Çin’in ürettiği ve saatte 350 km hız yapabilen dünyanın en hızlı ‘mermi treni’ bir yolcunun madeni parasıyla test edildi. Sarsıntı testi yaptığını belirten yolcunun deneyi karşısında madeni para yüksek hızda uzun süre sallanmadı.

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
20.01.2018

bizdeki hızlı trenler neden böyle değil ve neden böyle olamaz kısaca sizlere anlatayım bizdeki caf setleri bölgesel banliyö mantığı ile yapılmış dünyada sadece Türkiye böyle uzun mesafelerde sürekli aynı diziler ile yolcu taşır siemens setler ise tam hızlı tren taşımacılığına uygun setlerdir lakin sayıları yetersizdir ayrıca bu hızlı hatlarındaki yollar ilk hızlı tren örneklerindeki gibi yollardır gelişmemiştir ray vagon ve makina apletisi söz konusu değil izlediğiniz videoda onları hesaba katsak şişe bile durmaz .Akabinde Türkiye için hızlı gereksiz bir araçtır onun yerine konvalsiyonel hatları sayısı arttırılıp yük-yolcu ayrılsa idi konfor sürat artacak sadece seyahat süresi uzayacaktı ki hızlı trenden daha rahat trenlerde gidip gelecekti insanlar.Ayrıca 68 binlik makinalar 160 km yapabilmektedir hatlar revize edilseydi şayet set haline 140 yapabilen trenler söz konusu olurdu ama olmadı.

biz hala papaz erigini imam erigine cevirelim👏👏👏👏

20.01.2018

Çin gerçek anlam da üreten dünyaya değer katan bir ülke. Geleceğin süper gücü olmaması için bir engel yok. İş gücü sömürüsü ve küresel ısınmayı saymasak tabi. Fakat bu adamlar üretmezse, evimiz de ki yanımız da ki yöremiz de ki bir çok üründen mahrum kalacağız. Şuan tuşlarına bastığım klavye gibi.

TÜM YORUMLARI OKU (13)